Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤην Κύπρον μας ημόνον με δεήσεις θα την απελευθερώσωμεν! Προς Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπον...

Την Κύπρον μας ημόνον με δεήσεις θα την απελευθερώσωμεν! Προς Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπον Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Επιστολή….*

-

Προς Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπον Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Επιστολή….*

Στενοχωρίαν  ανομολόγητην ενοιώσαμεν και εμαραζώσαμεν  τα μέγιστα και εκλαύσαμε πικρώς,  μόλις εμάθαμε τα κακά μαντάτα για την νέαν  Πενταμερήν. Εκεί που είχαμεν τόσον κέφιον και εχορεύαμεν τσάμικους και εγείρναμεν κουντρουμπέλας από την χαρά μας, διότι ο πρόεδρος Νικόλαος έδειχνε να έχει επανέλθει στον σωστό Ελληνικό του δρόμο και να μην ηθέλει τις συνομιλίες με τους βάρβαρους Τούρξ κατακτητές, ξαφνικά του ανάδοξε!

Τι έπαθε επάνω εις άνεμο και άλλαξε και πάλι ρότα,  επακριβώς δεν το γνωρίζομεν, αλλά μπορούμε βέβαια να το υπολογίσωμεν. Σίγουρα  γι όλα αυτά το ΑΚΕΛ ηφταίει, αφού ηθέλει να μας ηκάνει όλους Τούρκους, ώστε  ούτε το ωραιότατο δημοψήφισμα για την ένωση να εορτάζουμε, ούτε τις γαλανόλευκες και τους δικέφαλους αετούς να ηστυλώνουμε, ούτε  τα κατορθώματα του Διγενή να ηκαμαρώνομεν.

 Από το ΑΚΕΛ πάντα την ηπεριμέναμεν την πολιτική αυτή, αφού έτσι έκανεν όχι μόνον  τον καιρό  της  ΕΟΚΟΣ, αλλά και την  εποχή των  S300 που θα ηκατατροπώναμεν  τους Τούρκους. Όμως από τον Νικόλαον άλλες ελπίδες είχαμε, αφού και τον σταυρό του ηκάνει και πατριωτικό και εθνικόν περίγυρον έχει, αλλά προπάντων  πολύ Ελληνοπρεπές και ανοικτόμυαλον Υπουργικόν Συμβούλιον  διαθέτει!  Καλά δεν ηκαταλαβαίνει πως η Τουρκία ηθέλει τα πάντα και πως μόνον με τον τερματισμόν των συνομιλιών  είναι που θα την   εμποδίσωμεν να πετύχει τους κακούς της στόχους; 

Τότε,  όχι μόνον ο Πανάγαθος Θεός θα εισακούσει τις δεήσεις μας και θα ευλογήσει   τα ισχυρότατα φουσάτα μας  να εκδιώξουν   τους εποίκους και τα στρατεύματα, αλλά και  οι ξανθοί θα έρθουν  ακάθεκτοι για  να  ελευθερώσουν  την Κωνσταντινούπολην και να μας την ητρατάρουν πίσω!                                                  

                                                          Εν Λευκωσία, Κύπρου, την  19ην  μηνός  Παλουκοκάφτου,  τω  έτη 2021                        

                                                                                                  Ο εν Χριστώ αδελφός

                                                                                                             Ευσέβιος

________________________________

Υ.Γ. Το κείμενο είναι γραμμένο, στην καθαρευουσιανο-δημοτικο-κυπριακήν, την γλώσσα που( μιλά, μιλάει, ομιλεί ή συντιχάννει) ο Αρχιεπίσκοπος, για να είναι κατανοητό και στον ίδιο.

Διαβάστε Επίσης