Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣΦωτοβολίδες του Θρασύβουλου : Πάλι ο κόσμος θα πληρώσει τα τραγικά...

Φωτοβολίδες του Θρασύβουλου : Πάλι ο κόσμος θα πληρώσει τα τραγικά λάθη και την ανεπάρκεια των κυβερνώντων… Με το Γιώργο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

-

 

  • Μέσα στο πανικό και τη σύγχυση τους μαγειρεύουν δημοσκοπήσεις για να σουλουπώσουν την άθλια δημόσια εικόνα τους

Εν χορώ και οργάνοις τα κυβερνητικά ΜΜΕ υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να καλύψουν τις επαναλαμβανόμενες κωλοτούμπες των αφεντικών τους. Αλλά φευ..! Όπως λέει κι ο σοφός λαός: «ο αλουπός εχώννετουν, αλλά ο νούρος του εφαίνετουν».

Εκμεταλλευόμενοι την αυτοπειθαρχία του κόσμου, προσπαθούν να παρουσιάσουν ως δική τους επιτυχία τον περιορισμό της διασποράς. Νομίζουν ότι οι ιθαγενείς τρών κουτόχορτο. Νομίζουν ότι ξεχάσαμε τη φαγούρα τους να κλείσουν τα οδοφράγματα, αντί τα αεροδρόμια. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν θυμούμαστε την διάλυση της δημόσιας υγείας, τις απειλές  και τον χλευασμό προς τα «γιατρούθκια τζαι τα νοσοκομούθκια» τζαι ιδιαίτερα εκείνο το περίφημο «γυρευτείτε αλλού» του παμμέγιστου Φούλλη. 

Αν έπαιρναν από νωρίς τα απαραίτητα μέτρα, αν είχαμε ένα υγιή και αξιόπιστο σύστημα με τα δημόσια νοσηλευτήρια, δεν θα χρειαζόταν να μας κλείσουν μέσα  δυο σχεδόν μήνες και να διαλύσουν την οικονομία του τόπου.

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα. Τα μακρά κοντά εγινήκασιν. Θα έρθει η ώρα που ο καθ’ ένας θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης