Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ:Το «διαμάντι» από την Ελλάδα που θέλει να κατακτήσει την κορυφή...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ:Το «διαμάντι» από την Ελλάδα που θέλει να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου!

-

* Το συγκεκριμένο αφιέρωμα δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο αθλητικό περιοδικό REAL SPORTS που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήκει στους νέους που αποτελούν την ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού. Συστήθηκε στο κοινό του τένις το 2016 όταν  κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή του Γουίμπλεντον, αφού  μαζί με τον Εσθονό παρτενέρ του Κένεθ Ράισμα, επικράτησαν 2-1 σετ έναντι των Καναδών αντιπάλων τους, Αλιασίμ και Σαποβάλοφ, και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διπλό της κατηγορίας junior. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Από μικρή ηλικία ξεχώριζε για το ταλέντο του στο τένις με συνεχείς διακρίσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Τον περασμένο Αύγουστο πέτυχε ίσως τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του στα κορτ του τένις, αφού στα προημιτελικά του Rogers Cup του Τορόντο, κατάφερε να αποκλείσει με 2-1 σετ τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς και να κάνει όλο τον κόσμο να υποκλίνεται στο ταλέντο του, παρά την ήττα του στον τελικό από τον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Στέφανος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1998 και μεγάλωσε σε αθλητικό περιβάλλον. Ο πατέρας του είναι από το Προάστιο Καρδίτσας και η μητέρα του είναι από τη Μόσχα, τη Ρωσίας. Και οι δύο γονείς έχουν ειδικότητα και εργάζονται στον τομέα του τένις. Ο πατέρας του σπούδασε τένις στο Πανεπιστήμιο. Η μητέρα του ήταν πρωταθλήτρια τένις της Σοβιετικής Ένωσης και μέλος της ομάδας του Fed Cup της Σοβιετικής Ένωσης. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν σοβιετικός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ. Ο Στέφανος ξεκίνησε το τένις  στα γήπεδα του Αστέρα, στην ηλικία των τριών ετών και αυτό  που θυμάται όπως ο ίδιος δήλωσε σε πρόσφατη του συνέντευξη είναι ήταν  σχεδόν όλη μέρα εκεί.

Σε όλη αυτή την 17χρόνη μέχρι σήμερα πορεία του στα κορτ δηλώνει  ότι οφείλει πάρα πολλά στον πατέρα του, που από τα 12 του χρόνια εγκατέλειψε κάθε άλλη ασχολία προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς µαζί του.

Για τον Στέφανο το τένις είναι η ζωή του, αυτό αγαπά και με αυτό επιθυμεί να ασχοληθεί στο εξής και στόχος του είναι να αποτελέσει πρότυπο για τους υπόλοιπους σε αυτό το άθλημα, άλλα και ως άνθρωπος.

Ο μακροχρόνιος στόχος του είναι να γίνει ένας από τους καλύτερους τενίστες (και γιατί όχι ο καλύτερος) στην ιστορία και να μείνει υγιής όσο θα προσπαθήσει να το πράξει αυτό.

Για να κατακτήσεις την κορυφή , χρειάζονται θυσίες και πλήρης αφοσίωση και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας τενίστας. Άλλωστε είναι κάτι που ο ίδιος επέλεξε να κάνει, και δείχνει να έχει αφοσιωθεί σε αυτό. Σε ηλικία μόλις 20 χρονών βρίσκεται σήμερα στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό, τόσο για τον ίδιο όσο και για το Ελληνικό τένις!

Διαβάστε Επίσης