Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΦωτογραφική έρευνα και έκθεση του Ιάπωνα φωτογράφου Usami Masahiro στην Κύπρο 

Φωτογραφική έρευνα και έκθεση του Ιάπωνα φωτογράφου Usami Masahiro στην Κύπρο 

-

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης έχει προσκληθεί από το Σπίτι της Συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του τελευταίου με τη διοργάνωση του Πάφος Πολιτιστική πρωτεύουσα 2017.

Γεννημένος το 1972 στην Τσίμπα, στην Ιαπωνία, εξελίσσει τα τελευταία 20 χρόνια την προσωπική του δουλειά μέσα από μια σειρά φωτογραφικών αναπαραστάσεων με τίτλο “Manda-la “, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σπιτιού της Συνεργασίας.

«Η κάθε φωτογραφία του Usami, απαιτεί μια τεράστια προεργασία μέσα από την οποία  ο καλλιτέχνης αναλύει και σκηνοθετεί τον κόσμο ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα, τον οποίο τοποθετεί κεντρικά στην σύνθεση της φωτογραφίας του. Άνθρωποι, αντικείμενα, καταστάσεις πλαισιώνουν περιμετρικά τον κεντρικό χαρακτήρα και συνθέτουν ένα περίπλοκο κόσμο που συσχετίζεται ιδεολογικά με τους Βουδιστικούς πίνακες Mandala».

Για την έρευνα του στην Κύπρο, αναφέρεται, ο καλλιτέχνης έχει αρχίσει να παίρνει συνεντεύξεις από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σχετικά με τη συμβίωση στο νησί πριν και μετά το 1974, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην απεικόνιση της πολυπολιτισμικότητας των ανθρώπων και στην επιθυμία τους για μια ειρηνική συμβίωση παρόλες τις διαφορές τους.

Επιλέγει να επικεντρωθεί σε ιστορίες ανθρώπων που μιλούν για τη φιλία και σεβασμό μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πριν το 1974 και να εκφράσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον μέλλον της Κύπρου.

Διαβάστε Επίσης