Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΕξι τραυματίες στις συγκρούσεις μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες

Εξι τραυματίες στις συγκρούσεις μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες

-

Πέντε άνδρες, που γεννήθηκαν μεταξύ 1969 και 1988, συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, διευκρίνισε η εισαγγελία των Βρυξελλών σε ένα δελτίο τύπου. Ολοι τους βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών. Τέσσερις εξ αυτών αναμένεται να υποβληθούν σε ανάκριση σήμερα, όμως ο πέμπτος “έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο” και θα οδηγηθεί ενώπιον των αρχών για να καταθέσει “όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει”.

Μια 60χρονη γυναίκα, η οποία προσπάθησε να παρέμβει μεταξύ των αντίπαλων ομάδων, παραμένει επίσης υπό νοσηλεία σήμερα. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Πέμπτη, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών του Τούρκου Προέδρου, στην περιοχή που βρίσκονται η πρεσβεία και το προξενείο της Τουρκίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας του Βελγίου. Ενα πλήθος 150-200 ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο και άρχισαν να πετάνε κομμάτια τσιμέντου εναντίον των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στο σημείο. Η αστυνομία αποκατάστησε την τάξη έπειτα από ένταση πολλών ωρών.

“Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ πολλών ανθρώπων ακόμα και με τη χρήση ενός μαχαιριού και μιας μεταλλικής ράβδου” περιγράφεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εισαγγελία. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ ο Τούρκοι που διαμένουν στο Βέλγιο προσέρχονται στις κάλπες που έχουν στηθεί στα προξενεία των Βρυξελλών και της Αμβέρσας το διάστημα 27ης Μαρτίου- 9ης Απριλίου, για να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Σε ένα tweet ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε “με σθένος” χθες το βράδυ τα επεισόδια. Η κυβέρνηση του Βελγίου “υπόσχεται να επιδείξει μηδενική ανοχή ενώπιον των παρεκτροπών που σχετίζονται με το τουρκικό δημοψήφισμα” έγραψε ο ίδιος. Σύμφωνα με τη NavBel, μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την κουρδική κοινότητα του Βελγίου, τα επεισόδια προκλήθηκαν από “μια ομάδα τεσσάρων Βέλγων τουρκικής υπηκοότητας που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον Βέλγων κουρδικής υπηκοότητας που είχαν μόλις ψηφίσει για το δημοψήφισμα στην Τουρκία”.

Διαβάστε Επίσης