Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΠρωτοχρονιάτικο μήνυμα: Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αποτελεί τον ισχυρό πόλο της...

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα: Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αποτελεί τον ισχυρό πόλο της αντιπολίτευσης στην αδιέξοδη κοινωνικο – οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

-

Θερμές ευχές απευθύνουμε και προς όλους τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Τέτοιες γιορτινές μέρες όλοι έχουν στραμμένη τη σκέψη στη δική τους πατρίδα και τους δικούς τους ανθρώπους.

Υποδεχόμενοι το νέο χρόνο η σκέψη μας συνεχίζει να βρίσκεται στους χιλιάδες φτωχούς και άνεργους, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες της δραματικής μείωσης των απολαβών τους, στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και γενικά σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες. Δυστυχώς, οι αριθμοί αυτών των ανθρώπων ολοένα και αυξάνονται εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας και της περιστολής του κοινωνικού κράτους που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Από καρδιάς ευχόμαστε το 2017 να είναι το έτος της επίτευξης λύσης στο Κυπριακό. Λύση, η οποία θα φέρει την απελευθέρωση του τόπου μας και την επανένωση του λαού μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Λύση, η οποία να προνοεί για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού μας.

Βρισκόμαστε εν μέσω της πιο κρίσιμης φάσης του Κυπριακού των τελευταίων χρόνων που μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να οδηγήσει σε θετική κατάληξη. Ο δρόμος για την επιδίωξη συνολικής λύσης, παραμένει δύσκολος και απαιτεί προσήλωση σε θέσεις αρχών, αποφασιστικότητα και ειλικρινή θέληση για εξεύρεση έντιμου συμβιβασμού. Ιδιαίτερα σ’ αυτή την τελευταία παράμετρο είναι που θα κριθεί η συνέπεια λόγων και έργων της Τουρκίας η οποία θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα τη βούληση της για λύση.

Ως ΑΚΕΛ, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με συνέπεια και να πρωτοστατούμε για λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών. Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της επαναπροσέγγισης μεταξύ των Ελληνοκύπριων και των Τουρκοκύπριων. Παραμένουμε με συνέπεια προσηλωμένοι στην επίτευξη λύσης που να καθιστά τους Κυπρίους νοικοκύρηδες της πατρίδας τους. Μια πατρίδα χωρίς στρατούς και διαιρετικά συρματοπλέγματα, μια πατρίδα που να παρέχει μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στους πολίτες της.

Το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αποτελεί τον ισχυρό πόλο της αντιπολίτευσης στην αδιέξοδη κοινωνικο – οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θα συνεχίσει την προσπάθεια για τον τερματισμό αυτών των πολιτικών της κυβέρνησης που αυξάνουν την ανισότητα, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια για ενίσχυση των σχέσεων του με τους πολίτες και την κοινωνία. Για ενίσχυση των κοινών αγώνων και διεκδικήσεων με την κοινωνία. Αυτό που προέχει για το ΑΚΕΛ, πέρα από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας και των εργαζομένων, είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου παραγωγικού μοντέλου που να μπορεί να πάρει την πατρίδα και το λαό μας μπροστά προς το μέλλον.

Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους τους λαούς και τους εργαζόμενους του κόσμου που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το νεοφιλελευθερισμό, για δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα, για κοινωνικές κατακτήσεις, για ειρήνη και κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη.

Καλή χρονιά σε όλους!

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ

 

Διαβάστε Επίσης