Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! Φρουρός του σουλτάνου Ερντογάν ο δράστης του Ρώσου πρέσβη...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! Φρουρός του σουλτάνου Ερντογάν ο δράστης του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα!

-

O 22χρονος αστυνομικός είχε συμμετάσχει στη φρουρά του Ερντογάν σε οκτώ δημόσιες εκδηλώσεις

Μάλιστα τα τελευταία δυόμισι χρόνια υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών, αλλά βρέθηκε σε ειδική υπηρεσία φρουρώντας τον Ερντογάν σε οκτώ δημόσιες εκδηλώσεις, από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κι έπειτα. Σε αυτές τις επιχειρήσεις ο Αϊντιντάς έπαιρνε θέση στη δεύτερη γραμμή ασφαλείας, μετά την προσωπική φρουρά των σωματοφυλάκων του.

Εκτιμάται ότι η επαγγελματική ιδιότητα του δράστη, την οποία και εκμεταλλεύτηκε για να μπει στην έκθεση με το όπλο, επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα, θα πληγώσει το προφίλ του Ερντογάν, μολονότι ο ίδιος επιχείρησε άμεσα να εκμεταλλευτεί το περιστατικό στοχοποιώντας τον Γκιουλέν.

Χθες, ωστόσο, η οργάνωση Αλ Νούσρα (Σύροι τζιχαντιστές που αποσχίστηκαν από την Αλ Κάιντα) ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή, κάτι που αργότερα διέψευσε, ενώ Ρωσία και Τουρκία χαρακτήρισαν τη δολοφονία «πρόκληση» με σκοπό να υπονομευτούν οι σχέσεις τους που είχαν μόλις αποκατασταθεί έπειτα από κρίση ενός έτους.

Στο μεταξύ, η Τουρκία αποδέχθηκε για πρώτη φορά, τη συμμετοχή στις έρευνες 18 Ρώσων ερευνητών, πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών και διπλωματών που εστάλησαν στην Αγκυρα για να συμμετάσχουν στη νεκροψία του Καρλόφ, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα.

 

Διαβάστε Επίσης