Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

Στην Αθήνα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

-

στην Αθήνα, αναμένεται την Τρίτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα, απευθείας από το αεροδρόμιο, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13.30, στις 14.30 θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και κοινές δηλώσεις. Στις 19.30 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος την Τετάρτη θα κάνει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ώρα της οποίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Επί ποδός έχουν τεθεί περίπου 5.000 άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και των ειδικών της σωμάτων ενώ στην Αθήνα βρίσκεται, ήδη, και η πλειοψηφία των περίπου 500 ατόμων που συμμετέχουν στα μέτρα προστασίας του Αμερικανού Προέδρου.

Η Τροχαία Αθηνών έχει ήδη προχωρήσει από τη Δευτέρα το βράδυ σε σειρά μέτρων σε όλες τις περιοχές όπου θα κινηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα και η συνοδεία του. Στις περιοχές αυτές έχει απαγορευτεί η στάθμευση μέχρι και την αναχώρηση του Αμερικανού Προέδρου ενώ αποκλεισμένες είναι και οι περιοχές γύρω από τα δύο ξενοδοχεία που θα καταλύσει η αμερικανική αποστολή. Επίσης, έχει εκδοθεί διαταγή απαγόρευσης πραγματοποίησης διαδηλώσεων εντός της περιοχής αυτής που καλύπτει μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας και εκτείνεται μέχρι και κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού.

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν μισή ώρα, θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο 150 ατόμων, που έχουν φτάσει, επίσης, από τις ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό το πρόγραμμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τροποποιηθεί αν αυτό κριθεί απαραίτητο για λόγους ασφαλείας.

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες προγραμματίζονται από το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ στην Ομόνοια και από αριστερές οργανώσεις στο Πολυτεχνείο το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε Επίσης