Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕξαγγελία υποψηφιότητας Στέλλας Μισιαούλη – Δημητρίου με σύνθημα «Για το Στρόβολο που...

Εξαγγελία υποψηφιότητας Στέλλας Μισιαούλη – Δημητρίου με σύνθημα «Για το Στρόβολο που θέλουμε»

-

Στέλλα Μισιαούλη – Δημητρίου. Στην εξαγγελία της, ανέπτυξε το δικό της όραμα για τον Στρόβολο και κάλεσε όλους τους δημότες να εργαστούν συλλογικά για το Στρόβολο που όλοι θέλουμε.

Μιλώντας ενώπιον των μέσων ενημέρωσης αλλά και φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας της, η κα Μισιαούλη υποσχέθηκε «ότι θα είμαι κοντά στους συνδημότες μου προτείνοντας υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις, βγαλμένες μέσα από διάλογο, συνεργασία και συλλογική προσπάθεια».

Μοιράστηκε το όραμα της, το οποίο είναι βασισμένο στους ακόλουθους 9+1 άξονες:

1.Διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου που θα βοηθά τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αλλά που θα σέβεται το περιβάλλον και την πολεοδομική ισορροπία.

2.Ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για να καταστεί παραγωγικός και ωφέλιμος για τους δημότες.

3.Εφαρμογή αποτελεσματικού προγράμματος για “Καθαρή και Ασφαλή Πόλη”.

4.Εκπόνηση μελέτης για συντήρηση και επέκταση ανοικτών χώρων πρασίνου, πάρκων και παιδότοπων.

5.Αυξημένη φροντίδα και κοινωνική μέριμνα για όλους όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μονογονιούς.

6.Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή αθλητικών προγραμμάτων καθώς και ψηλότερη ιεράρχηση του πολιτισμού.

7.Διεκδίκηση αυξημένων κονδυλίων από την κεντρική κυβέρνηση και καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων.

8.Δικαιότερη φορολογική πολιτική και πολιτική επιβολής τελών αφού σήμερα ο Δήμος Στροβόλου είναι ο ακριβότερος.

9.Συμμετοχική δημοκρατία στις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου, με ανοιχτές συνεδριάσεις, τοπικές ακροάσεις και διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.

10. Εφαρμογή Προγράμματος “100 Πρώτες Μέρες” με λήψη άμεσων και στοχευμένων αποφάσεων για φλέγοντα δημοτικά προβλήματα.

Κλείνοντας μίλησε για επιλογές, « Ήρθε η ώρα να κάνουμε επιλογή. Μεταξύ της συνέχισης της στασιμότητας και του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Η δεύτερη επιλογή θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ξανά την πόλη που μας αξίζει. Γι’ αυτό το λόγο πολύ απλά μα και αληθινά σας δίνω την εξής υπόσχεση: αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κτίσουμε όλοι μαζί τον Στρόβολο που θέλουμε. Και θα το πετύχουμε. Με επιμονή, με διάλογο και με τη δική σας στήριξη και συνεργασία».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα της κα Στέλλας Μισιαούλη – www.facebook.com/misiaouli

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Χαιρετισμός Στέφανου Στεφάνου, Βουλευτή Λευκωσίας και Εκπροσώπου Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ, στην παρουσίαση της υποψηφίου δημάρχου Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου στο Στρόβολο

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση εξαγγελίας της υποψηφιότητας της Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου για το Δήμο Στροβόλου, ο Στέφανος Στεφάνου Βουλευτής Λευκωσίας και εκπρόσωπος τύπου ΑΚΕΛ, επεσήμανε ότι είναι φυσιολογικό «σε μια 5ετία κάποια πράγματα ασφαλώς να έγιναν. Μα και πολλά σημαντικά να μην έγιναν. Αυτό ακριβώς το έλλειμμα ανάπτυξης προς όφελος των δημοτών θα δουλέψει σκληρά για να καλύψει η Στέλλα Μισιαούλη Δημητρίου. Συλλογικά με τους πολίτες-δημότες καθώς και με το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση του αποτελέσματος αφού όπως ανέφερε: «Ήδη πολίτες από ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας εκφράζουν τη στήριξή τους. Ως ΑΚΕΛ θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτήν τη μάχη. Με μια υποψήφια δυναμική και ανθρώπινη. Με μια γυναίκα ιατρό, πολιτικό αλλά και κόρη, σύζυγο, μάνα και γιαγιά. Μια γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες, άριστη γνώστη των προβλημάτων του Στροβόλου και με θέληση για να τα λύσει.»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Χαιρετισμός Πάμπου Παπαγεωργίου, Ακαδημαϊκού, Οικονομολόγου, πρώην Βουλευτή Κερύνειας στην παρουσίαση της υποψηφίου δημάρχου Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου στο Στρόβολο

Ο δρ. Πάμπος Παπαγεωργίου, Ακαδημαϊκός και Οικονομολόγος, πρώην Βουλευτής Κερύνειας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ο Στρόβολος να αποκτήσει Δήμαρχο που θα μπορεί να απαιτήσει με δυναμισμό αλλά θα έχει και την εργατικότητα να επιλύει τα μικρά καθημερινά προβλήματα και την ικανότητα να μιλά με απλά και αληθινά με τους δημότες, τους καθημερινούς ανθρώπους του Στροβόλου.

Ο Πάμπος Παπαγεωργίου έδωσε το στίγμα της προσωπικότητας και του ήθους της Στέλλας Μισιαούλη Δημητρίου μέσα από ένα παράδειγμα ενός περιστατικού πριν μερικούς μήνες όταν το ιατρείο στο συνοικισμό «Άσπρες» έκλεισε αναγκαστικά γιατί η ΑΗΚ του έκοψε το ρεύμα αφού ο λογαριασμός είχε δύο χρόνια να πληρωθεί. «Ο γιατρός που εξέταζε εκεί τους κατοίκους του συνοικισμού συνέχισε να το κάνει για ένα διάστημα χωρίς ηλεκτρικό. Αυτό όμως σήμαινε μεταξύ άλλων ότι δε μπορούσε να λειτουργήσει το ψυγείο στο οποίο φυλάσσονταν τα φάρμακα. Η βουλευτής η οποία πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει το θέμα και να πιέσει για να λυθεί το πρόβλημα ώστε οι κάτοικοι εκεί να έχουν ξανά γιατρό ήταν η Στέλλα Μισιαούλη. Αυτό ήταν ένα συμβάν που δεν έγινε πρωτοσέλιδο, μια μικρή σχεδόν καθημερινή ιστορία η οποία όμως δείχνει κάποιες από τις αρετές που χρειάζεται να έχει η δήμαρχος του Στροβόλου και κάθε άλλης πόλης.»

Σύντομο βιογραφικό:

Η Στέλλα Μισιαούλη-Δημητρίου γεννήθηκε το 1954 στη Λευκωσία και διαμένει στην Ακρόπολη. Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Αντρέα Δημητρίου-Ττοφαρή και έχουν τρία παιδιά.

Αποφοίτησε το 1985 από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ροστώβ-Ντον με ειδίκευση στην Παιδιατρική και έκτοτε ασκεί το ιατρικό λειτούργημα.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ Συμμετέχει στα Γραφεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Θήτευσε ως βουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λευκωσίας και ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, μέλος της Επιτροπής Υγείας, και μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών.

Είναι Αντιπρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ Λευκωσίας και μέλος της Οργάνωσης Εθελοντών Γιατρών Κύπρου με ευρεία συμμετοχή σε αποστολές στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και Προεδρεύουσα της Δικοινοτικής Οργάνωσης «Γιατροί για την Κύπρο».

Διετέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων και Δηλητηριάσεων του Υπουργείου Υγείας και υπηρέτησε από διάφορα πόστα την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου. Ανέπτυξε ενεργό δράση ως Πρόεδρος Συνδέσμων Γονέων καθώς και σε Σχολικές Εφορίες στο Στρόβολο.

Υπηρέτησε ως Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καθαριότητας του Δήμου, Αντιπρόεδρος του Πολυδύναμου Κέντρου Στροβόλου και μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λευκωσίας.

Συμμετείχε ως ομιλήτρια σε σειρά συνεδρίων και εκδηλώσεων για θέματα Παιδιατρικής, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εθελοντισμού και Επαναπροσέγγισης.

Διαβάστε Επίσης