Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑναστολή της αποκοπής των δέντρων στο Ξυλοφάγου μέχρι το νέο έτος αποφάσισαν...

Αναστολή της αποκοπής των δέντρων στο Ξυλοφάγου μέχρι το νέο έτος αποφάσισαν Κοινοτάρχης και Βρετανικές Βάσεις

-

αποκοπή δέντρων στο δάσος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης.

Σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Τάσος Αγγλογάλλος ανέφερε ότι μετά την ενέργεια των Βρετανών στρατιωτών να μεταβούν στην περιοχή Παναγίας Ευαγγελίστριας και να αποκόψουν δέντρα, γύρω στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Πολιτικός Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων και ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βάσεων Δεκέλειας.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση «συμφωνήθηκε η αναστολή για όλη τη διάρκεια του 2016, της αποκοπής των δέντρων στη περιοχή, μέχρις ότου διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές και αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο. Ακόμα συμφωνήθηκε όπως οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι Ξυλοφάγου αφήσουν τους Βρετανούς στρατιώτες να επιστρέψουν με τα φορτηγά και τα μηχανήματα στη βάση τους».

Σημείωσε ακόμα ότι «επήλθε συμφωνία να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Τμήμα Δασών μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να γίνει κάποια διαμόρφωση του δάσους της Ξυλοφάγου».

Επίσης οι Βρετανικές Βάσεις ανέλαβαν όπως προχωρήσουν σε ακύρωση της απόφασης που είχαν λάβει πριν από δύο περίπου χρόνια για αποκοπή των δέντρων που υπάρχουν στη περιοχή της Παναγίας Ευαγγελίστριας του Ξυλοφάγου, όπου υπάρχει και το πεδίο βολής τους.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 3 σήμερα τα ξημερώματα, 250 περίπου Βρετανοί στρατιώτες που επέβαιναν σε 15 – 20 φορτηγά, μετέβησαν στην περιοχή και με μηχανήματα άρχισαν να κόβουν ακακίες, ευκαλύπτους, πεύκα ακόμα και οπωροφόρα δέντρα.

Οι κάτοικοι της Ξυλοφάγου αντιλήφθηκαν την ενέργεια των Βρετανών και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην περιοχή με αποτέλεσμα να τους εγκλωβίσουν στο χώρο και να μην τους αφήνουν να φύγουν.

Ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου έδωσε οδηγίες και δόθηκε φαγητό και νερό στους Βρετανούς στρατιώτες, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι η κατάσταση εξομαλύνθηκε και οι κάτοικοι αποχώρησαν από την περιοχή.

Διαβάστε Επίσης