Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΜεσαίας ακτίνας δράσης ήταν οι 3 βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτόξευσε σήμερα η...

Μεσαίας ακτίνας δράσης ήταν οι 3 βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016

Οι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Βόρεια Κορέα ήταν μεσαίας ακτίνας δράσης τύπου Rodong, ενώ με την πτήση τους, κάλυψαν απόσταση περίπου 1.000 χλμ., σύμφωνα με το στρατό της Νότιας Κορέας.

Τουλάχιστον ένας από τους πυραύλους κατέπεσε εντός της ζώνης εναέριας επιτήρησης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τηλεφωνική δήλωση Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού αξιωματούχου.

Οι εκτοξεύσεις ερμηνεύονται ως επίδειξη ισχύος έναντι των ηγετών που συμμετέχουν στη διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G20, που πραγματοποιείται στην Κίνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, που εξέδωσε ανακοίνωση στη Σεούλ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε τη σημερινή εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, με τροχιά πτήσης προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τόσο αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όσο και του υπουργείου των Εξωτερικών στο Τόκιο δηλώνουν ότι συλλέγουν περισσότερα στοιχεία για τις εκτοξεύσεις.

Παράλληλα, τόσο το υπουργείο Άμυνας, όσο και η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας συλλέγουν στοιχεία για την πορεία των τριών πυραύλων κατά την πτήση τους, πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αλλά και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό συντριμμιών τους, μετά την πτώση τους, στη θάλασσα.

Νωρίτερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε και η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χιε συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους, στη διάρκεια συνάντησης τους, στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των κρατών-μελών της G20, που πραγματοποιείται στην Κίνα.

Διαβάστε Επίσης