Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ«Ελβετία» η περιοχή Λακατάμειας - Αρχαγγέλου – Πλήμμυρες σε σπίτια λόγω βροχών

«Ελβετία» η περιοχή Λακατάμειας – Αρχαγγέλου – Πλήμμυρες σε σπίτια λόγω βροχών

-

Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016

Οι περιοχές Λακατάμειας και Αρχαγγέλου στη Λευκωσία φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα λόγω των βροχών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου δήλωσε ότι η Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε 45 κλήσεις στην επαρχία Λευκωσίας και ότι ο κύριος όγκος των προβλημάτων εντοπίζεται σε Λακατάμεια και Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδο,υ οι κλήσεις στη Λευκωσία αφορούσαν κυρίως πλημμυρισμένους δρόμους και ακινητοποιημένα οχήματα, πλημμυρισμένα υποστατικά και πλημμυρισμένες υπόγειες διαβάσεις κάτω από κυκλικούς κόμβους.

Η ΠΥ ανταποκρίθηκε εξάλλου σε πέντε κλήσεις για βοήθεια στην επαρχία Λεμεσού και τρεις στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοινώσεις της Αστυνομίας έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος νερού στις λεωφόρους Λεμεσού και Σπύρου Κυπριανού καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσιας – Λεμεσου από τα φώτα τροχαίας “Καλησπέρα” μέχρι και έξοδο Τσερίου και καλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Τροόδους είχε σημειωθεί χαλαζόπτωση και όλοι οι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί και επικίνδυνοι και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Επίσης, λόγω έντονης βροχόπτωσης που είχε σημειωθεί στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Καλού Χωριού – Κοφίνου, η ορατότητα κατέστη περιορισμένη.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματος τους αναμμένα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μερικώς συννεφιασμένο καιρό και το βράδυ και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά μεμονωμένες ή ελαφρές βροχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Συννεφιασμένος ο καιρός και αύριο με τοπικά μεμονωμένες βροχές. Το απόγευμα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα ανέλθει αύριο στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Διαβάστε Επίσης