Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα εργασιακά της Cyta σε συνάντηση των συντεχνιών με τον ΥΠΟΙΚ

Τα εργασιακά της Cyta σε συνάντηση των συντεχνιών με τον ΥΠΟΙΚ

-

11 Ιανουάριος 2016

Τα εργασιακά στην Cyta θα βρεθούν στο επίκεντρο νέας συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τις συντεχνίες στον ημικρατικό οργανισμό τη Δευτέρα.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών στις 16:00.

Στο μεταξύ, δεν έχει καθοριστεί ακόμη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ίδρυση της νέας
Cyta, στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης. Η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της ένατης και τελευταίας δόσης του κυπριακού προγράμματος, ύψους €400 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι η ΕΠΟΕΤ έχει εξουσιοδοτήσει τη Γραμματεία της Οργάνωσης για να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα αν αυτό χρειαστεί. Ανάλογη εξουσιοδότηση πήρε από τα μέλη της και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ενώ η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ διά του γενικού της γραμματέα Αλέκου Τρυφωνίδη, έχει δηλώσει ότι εάν κριθεί σκόπιμο η συντεχνία θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Διαβάστε Επίσης