Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ με το κράτος να έχει το έλεγχο, προκρίνουν...

Μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ με το κράτος να έχει το έλεγχο, προκρίνουν οι σύμβουλοι

-

Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015

Μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ με το κράτος να έχει τον έλεγχο προκρίνουν οι σύμβουλοι της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της μελέτης για την εξέταση και ανάλυση των πιθανών λύσεων για το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΗΚ, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, οι σύμβουλοι της Κυβέρνησης, Exergia, από τα διάφορα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί, προκρίνουν το σενάριο που «αφορά το νομικό διαχωρισμό της ΑΗΚ σε δύο οντότητες, μίας για τα δίκτυα και μία για την παραγωγή και προμήθεια».

«Επίσης προκρίνουν ότι αυτές οι οντότητες θα πρέπει να παραμένουν στο έλεγχο του κράτους, παρόλο που θέτουν θέμα ότι μπορεί να γίνει μερική αποκρατικοποίηση, αλλά πάντοτε στον έλεγχο του κράτους», είπε.

Ο Υπουργός είπε ακόμη οι σύμβουλοι, θεωρούν ότι έστω και μια μερική αποκρατικοποίηση της παραγωγής και προμήθειας μπορεί να γίνει μόνο αν λειτουργήσει ανταγωνιστική αγορά και εξήγησε ότι ο «λόγος που έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα αφορά κυρίως το ότι έχει αρχίσει μια προσπάθεια από τη ΡΑΕΚ για το νέο μοντέλο ανταγωνιστικής αγοράς».

Διαβάστε Επίσης