Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤσίπρας: Θα επιβιώσουμε και θα επιδιώξουμε κυρίαρχα ποιό θα είναι το μέλλον...

Τσίπρας: Θα επιβιώσουμε και θα επιδιώξουμε κυρίαρχα ποιό θα είναι το μέλλον μας

-

: Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015

“Θα επιβιώσουμε, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε ζωντανοί και θα επιλέξουμε κυρίαρχα ποιο θα είναι το μέλλον μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ ότι δεν θα υπάρξει παράταση του προγράμματος μετά από αύριο το βράδυ.


Σημείωσε ότι “θα αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τους εκβιασμούς και τις απειλές”. Είπε ότι στην επικοινωνία που είχε προχθές με Μέρκελ-Ολάντ όπου του απάντησαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος, τους απάντησε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα και θα πάνε στην κάλπη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αν βγει “όχι” στο δημοψήφισμα, “ξεχάστε το ευρώ”, επισήμανε ότι η `Α. Μέρκελ μίλησε για

συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το δημοψήφισμα, και σχολίασε ότι και οι εταίροι είναι αμήχανοι.

Σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει το δημοψήφισμα τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα και πως από εκεί και πέρα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση της κυβέρνησης για μια πιο ήπια προσαρμογή με τα βάρη να πηγαίνουν σε αυτούς που αντέχουν να τα σηκώσουν και με μια βιώσιμη λύση.

Υπογράμμισε πως όποια απόφαση προκύψει στο δημοψήφισμα θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί, από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει Βουλή, έχει Κοινοβούλιο.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή και η επικράτηση του “Όχι” τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική θέση της χώρας, δήλωσε απόψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ θα παραχωρήσει απόψε στις 10 το βράδυ ο πρωθυπουργός,

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο λογαριασμό του Έλληνα Πρωθυπουργού στο twitter, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι “ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιό θα είναι το μέλλον του” και πως “ο ελληνικός λαός θα βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις”.

“Ο σκοπός μας είναι το δημοψήφισμα να αποτελέσει τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα από την πλευρά μας”, είπε.

Τόνισε ότι “όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή και η επικράτηση του “Όχι” τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική θέση της χώρας”, εκφράζοντας τη διαπίστωση ότι “ ο στόχος της απέναντι πλευράς δεν ήταν να βρεθεί κοινός τόπος, ήταν να επιβάλλουν ολοένα & πιο ακραίες θέσεις”

Ανέφερε ότι “ενώ αποδέχτηκαν την τελική μας πρόταση, αιφνιδιαστικά υπαναχώρησαν, υπονομεύοντας την προοπτική συμφωνίας”.

Είπε επίσης ότι “θέλουν να αποκλείσουν οποιονδήποτε εναλλακτικό δρόμο στην Ευρώπη. Αυτό είναι καθαρά πολιτική επιλογή. Ο λαός θα αποφασίσει διαφορετικά”.

Είπε επίσης ότι “η πρόταση των θεσμών κατατέθηκε με την απαίτηση να συμφωνήσουμε μέσα σε 48 ώρες”

Διαβάστε Επίσης