Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣτο 35% η συμμετοχή στις “εκλογές” στα κατεχόμενα μέχρι τις 2 το...

Στο 35% η συμμετοχή στις “εκλογές” στα κατεχόμενα μέχρι τις 2 το μεσημέρι

-

: Κυριακή, 19 Απρίλιος 2015

Γύρω στο 35% έφθανε η συμμετοχή στην ψηφοφορία στα κατεχόμενα μέχρι τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον “πρόεδρο” του “ανώτατου εκλογικού συμβουλίου”, Σιαφάκ Ονερί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, εκτιμάται ότι η συμμετοχή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τώρα, αλλά αναμένεται να αυξηθεί προς τις απογευματινές ώρες.

Εξάλλου το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία την απόσυρση τριών τ/κ εφημερίδων, της Αφρίκα, της Ντεταί και της Κίπρις ποστασί λόγω αναφορών τους σε σελίδες τους που αφορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μηνύματα για τις “εκλογές” που παραβιάζουν τη “νομοθεσία”.

Έτσι τα φύλα αυτών των εφημερίδων έχουν αποσυρθεί από τα σημεία διάθεσης και η πώλησή τους απαγορεύτηκε.

EΠΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι είναι επτά, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι 176.916. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι είναι στην “επαρχία” Λευκωσίας, 55.764 και ακολουθούν οι “επαρχίες” Αμμοχώστου 45.993, Κερύνειας 35.397, Μόρφου 20.811 και Τρικώμου 18.951. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ 8 το πρωί και 6 το απόγευμα. Θα λειτουργήσουν 693 κάλπες και θα εργαστούν πέραν των 4.000 ατόμων στα εκλογικά κέντρα.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται πριν από τις 7μμ. Από τις 7 μέχρι τις 9μμ αποτελέσματα μπορεί να ανακοινώνει μόνο το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο”. Η προεκλογική εκστρατεία που άρχισε στις 24 Μαρτίου έληξε χθες.

Ο δεύτερος γύρος, αν πραγματοποιηθεί, θα είναι στις 26 Απριλίου.

Υποψήφιοι είναι οι: Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Μουσταφά Ονουρέρ (Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος), Σιμπέλ Σιμπέρ (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα) και Ντερβίς Έρογλου (ανεξάρτητος).

Οι Τ/κ ψηφίζουν με σφραγίδα τοποθετώντας τη σφραγίδα που γράφει “ναι” κάτω από τον υποψήφιο της αρεσκείας τους μόνο μία φορά. Την ημέρα των “εκλογών” απαγορεύεται το αλκοόλ ενώ κλειστά κατά την ψηφοφορία θα είναι τα κέντρα διασκέδασης.

α πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο”, αναμένονται περίπου στις 6.30 μμ.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου στην Κίπρις ποστασί από την εταιρεία Metropoll, ο Ντερβίς Έρογλου είχε ποσοστό 39,2%, η Σιμπέλ Σιμπέρ 27,6%, ο Μουσταφά Ακιντζί 22,6% και ο Κουντρέτ Οζερσάι 9%.

Διαβάστε Επίσης