Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αντιτίθεται στη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αντιτίθεται στη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου

-

16 Απρίλιος 2015

Μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς συζήτησε τις εξελίξεις όσον αφορά την ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα εναντίον.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που στάλθηκε σήμερα από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς.

Η ΕΕΑ/ΒΠΑ λέει όχι στην ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου

Ενώ η Τουρκία εγκαινιάζει την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της, η Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (ΕΕΑ/ΒΠΑ) εκφράζει την διαμαρτυρία της υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή.

Ο πυρηνικός σταθμός πρόκειται να κατασκευαστεί στη Μερσίνη, σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, γεγονός που θα εκθέσει σε κίνδυνο πρώτα απ’ όλα τον πληθυσμό της Μερσίνης, αλλά και όλες τις χώρες και τους λαούς της περιοχής. Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν οι Κύπριοι καθώς η εν λόγω τοποθεσία απέχει μόλις 90 χιλιόμετρα από την Κύπρο.

Επιπλέον, η κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής πολλαπλασιάζει τους κινδύνους διάδοσης των πυρηνικών όπλων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ΕΕΑ/ΒΠΑ εκφράζει την στήριξή της στις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαφωτίσουν τον κόσμο τόσο στην Κύπρο και την Τουρκία, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να τερματιστεί η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού. Εκφράζει επίσης την στήριξή της προς τις σχετικές οργανώσεις στην Τουρκία που αντιτίθενται στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού.

Η Ομάδα της ΕΕΑ/ΒΠΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα θέσει το εν λόγω θέμα στα διάφορα σώματα.

Διαβάστε Επίσης