Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΤΥΠΗ ΓΝΩΜΗΤο ΑΚΕΛ για την αποκάλυψη της «ΓΝΩΜΗΣ»: Η ανέγερση μνημείου για τους...

Το ΑΚΕΛ για την αποκάλυψη της «ΓΝΩΜΗΣ»: Η ανέγερση μνημείου για τους πραξικοπηματίες «πράξη αναζωπύρωσης του διχασμού του λαού»

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 04 Απρίλιος 2015

Συνειδητή πράξη αναζωπύρωσης του διχασμού του λαού μας, σε μια περίοδο που ο στόχος για μέγιστη συναίνεση είναι περισσότερο από αναγκαίος, τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, σχολιάζοντας την αποκλειστική είδηση της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» για την απόφαση της κυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη για ανέγερση μνημείου για τους πεσόντες καταδρομείς οι οποίοι την ημέρα εκδήλωσης του προδοτικού πραξικοπήματος συμμετείχαν στην επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο που είχε στόχο την δολοφονία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η «ΓΝΩΜΗ» στη νέα έκδοση της που κυκλοφορεί στα περίπτερα κάτω από τον τίτλο «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ! – ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! – Οδηγίες να μην … υστερεί από εκείνο των ηρωϊκών αντιστασιακών που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και την πατρίδα τους»!

Η ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Αναφέρει στη δήλωση του ο Γιώργος Λουκαίδης:

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη έχει αποφασίσει και προχωρεί στην ανέγερση μνημείου ηρώων για τους πεσόντες καταδρομείς, οι οποίοι την ημέρα εκδήλωσης του προδοτικού πραξικοπήματος συμμετείχαν στην επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο που είχε στόχο την δολοφονία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Στο βαθμό που η Κυβέρνηση επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, η πράξη της θα συνιστά μία ακόμη τεράστια πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, συνεχίζοντας την απόπειρα δικαίωσης της προδοτικής, εγκληματικής δράσης του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β΄, δεν έχει καμία αναστολή να επιδιώκει συστηματικά την ηρωοποίηση όσων έστρεψαν τα όπλα τους κατά της Δημοκρατίας και κατά του εκλελεγμένου Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ .

Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ θα αποτελέσει συνειδητή πράξη αναζωπύρωσης του διχασμού του λαού μας, σε μια περίοδο που ο στόχος για μέγιστη συναίνεση είναι περισσότερο από αναγκαίος».¨

  • Πλήρες ρεπορτάζ για τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης ΔΗΣΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ στην έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Διαβάστε Επίσης