Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΑκατανόητη για την κυβέρνηση της Ελλάδας η εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της...

Ακατανόητη για την κυβέρνηση της Ελλάδας η εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής

-

Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015

Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου, απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολίαζοντας την ενέργεια 20 αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής των Ελλήνων λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, και ζητωντας την κατάργηση των φυλακών ύψιστης ασφάλειας.

“Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, και αναρωτιέται “ποιούς λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια”.

“Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης