Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ«Πολύ καλές» οι συνομιλίες Νούλαντ στην Αθήνα λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Πολύ καλές» οι συνομιλίες Νούλαντ στην Αθήνα λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

-

18 Μάρτιος 2015

«Πολύ καλές» χαρακτήρισε τις χθεσινές τις συνομιλίες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Αμυνας Πάνο Καμμένο, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στις συναντήσεις συζητήθηκε ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων.

Η κ. Νούλαντ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την την οικονομική της κρίση ισχυρότερη και σταθερότερη. Τόνισε δε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δούν στην Ελλάδα ευημερία και ανάπτυξη και να μπορέσει να κάνει μία καλή συμφωνία με τους θεσμούς».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως στη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Νούλαντ συζήτησε επίσης ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, την Ουκρανία, το συνασπισμό εναντίον του ISIL και ενεργειακά ζητήματα. Σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, η υφυπουργός Εξωτερικών είπε πως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έπρεπε να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, εξ αιτίας των αυξανόμενων γύρων βίας στην ανατολική Ουκρανία. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι ΗΠΑ είναι «πολύ ευγνώμονες για την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ και πως η Ελλάδα έπαιξε το ρόλο της βοηθώντας στην οικοδόμηση ομοφωνίας».

Μετά την Αθήνα, η κ. Νούλαντ θα επισκεφθεί τη Λουμπλιάνα και τη Ρώμη, για συνομιλίες με αξιωματούχους της Σλοβενίας και της Ιταλίας για διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με την ηγεσία του ΝΑΤΟ και αξιωματούχους της Ε.Ε.. Επίσης θα συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση της ομάδας Βρυξελλών της δεξαμενής σκέψης German Marshall Fund.

Διαβάστε Επίσης