Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Εκείνος που διεκδικεί κερδίζει - Η κυβέρνηση της Ελλάδας διεκδίκησε και...

ΑΚΕΛ: Εκείνος που διεκδικεί κερδίζει – Η κυβέρνηση της Ελλάδας διεκδίκησε και πέτυχε να κάνει ένα βήμα μπροστά

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015

Η κυβέρνηση της Ελλάδας διεκδίκησε και πέτυχε να κάνει ένα βήμα μπροστά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, το Μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, βουλευτής Άριστος Δαμιανού.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι τη συνολική αξιολόγηση και εκτίμηση των αποτελεσμάτων του χτεσινού Eurogroup θα την κάνει η ίδια η ελλαδική πολιτική ηγεσία αλλά κυρίως ο Ελληνικός λαός, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας διεκδίκησε και πέτυχε να κάνει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με εκείνα που είχαν αποδεχτεί οι προκάτοχοί της ή ήθελαν να επιβάλουν οι εταίροι της.

Μοιραία ο παραλληλισμός με τις δύσκολες εκείνες μέρες του Μαρτίου του 2013 πρέπει να γίνει. Η δική μας κυβέρνηση «με το πιστόλι στον κρόταφο» δέχτηκε κούρεμα καταθέσεων, ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και στην πορεία αχρείαστες και εθνικά ζημιογόνες ιδιωτικοποιήσεις, εκποιήσεις και σωρεία άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Δεν διεκδίκησε προς όφελος του Κυπριακού λαού αλλά υπέκυψε σε πιέσεις.

Εμείς θα επιμείνουμε: με σεβασμό πάντοτε στη δημοκρατική διαδικασία και το διάλογο, με αγώνα και διεκδίκηση, είναι δυνατό η κάθε κυβέρνηση, αν πραγματικά το θέλει, να διεκδικήσει μέσω διαπραγμάτευσης και να κερδίσει προς όφελος του λαού της. Τα χτεσινά γεγονότα αποτελούν την καλύτερη απόδειξη. Το Μάρτιο του 2013 και εμείς είχαμε δυνατότητες. Δυστυχώς δεν διεκδικήσαμε. Απλώς ενδώσαμε. Ξεπουλώντας τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε αμαχητί το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό μας χαρτί και φρόντισε η κρίση από συστημική να παραμείνει μόνο κυπριακή. Έστω και σήμερα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, ας πάρει τα μηνύματα».

Διαβάστε Επίσης