Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ: "Σεβαστείτε την Δημοκρατία και τα αποτελέσματα των εκλογών" Απάντηση Ν....

ΓΝΩΜΕΣ: “Σεβαστείτε την Δημοκρατία και τα αποτελέσματα των εκλογών” Απάντηση Ν. Συλικιώτη στον πρόεδρο του ΕΛΚ

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015

“Δεν μπορεί ο κος Βέμπερ, ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να αμφισβητεί με τέτοια αντιδημοκρατική και απαράδεκτη προσέγγιση τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και το ότι ο ελληνικός λαός ανέδειξε με την ψήφο του την κυβέρνηση Τσίπρα. Επιτέλους σεβαστείτε την Δημοκρατία!” Αυτά τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κου Βέμπερ, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θέμα της συζήτησης ήταν η προετοιμασία για την άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Ο κος Συλικιώτης τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί να αγνοεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά οφείλει να συζητήσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να σεβαστεί την ετυμηγορία του κατά του μνημονίου και υπέρ μιας κοινωνικής αναπτυξιακής πολιτικής.

Τόνισε δε πως οι εκβιασμοί και η συνεχιζόμενη υπονόμευση των προσπαθειών του ελληνικού λαού να απαλλαγεί από τον βραχνά της λιτότητας και του μη βιώσιμου χρέους πρέπει να σταματήσουν. Και υπογράμμισε πως τα λογικά και δίκαια αιτήματα της κυβέρνησης Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεχτά.

Κλείνοντας ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε πως ο αγώνας του ελληνικού λαού, είναι υπόθεση όλων μας. Υπογράμμισε δε πως εάν πετύχει η προσπάθεια της χώρας, το όφελος θα είναι για όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της φτωχοποίησης.

Διαβάστε Επίσης