Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να καλέσει τον Ομήρου να ανακαλέσει...

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να καλέσει τον Ομήρου να ανακαλέσει την παραίτησή του

-

Προεδρία της ΕΔΕΚ αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος κατά τη χτεσινή του συνεδρία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου.

Να καλέσει τον Γιαννάκη Ομήρου να ανακαλέσει την παραίτηση του από την Προεδρία της ΕΔΕΚ αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος κατά τη χτεσινή του συνεδρία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου.

Όπως αναφέρεται, το Πολιτικό Γραφείο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ που συνήλθε χθες με μοναδικό θέμα την παραίτηση Προέδρου του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου, αφού ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο για συνάντηση που είχε με τον κ. Ομήρου «αποφάσισε να καλέσει τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου να ανακαλέσει την παραίτηση του από την Προεδρία του Κινήματος και να προεδρεύσει της επόμενης συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του αυτή και να ληφθούν κοινές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του Κινήματος, όπως προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΔΕΚ». Προς το σκοπό αυτό το Πολιτικό Γραφείο εξουσιοδότησε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος Μαρίνο Σιζόπουλο να ενημερώσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη χθεσινή συνεδρία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως το Πολιτικό Γραφείο συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου για να επανεξετάσει το θέμα που προέκυψε μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Ομήρου.

Τέλος, κατά πλειοψηφία, το Πολιτικό Γραφείου απευθύνει έκκληση σε όλα τα αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου όπως θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε Επίσης