Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές εκποιήσεις

Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές εκποιήσεις

-

2014

Η Κυβέρνηση κρατά στα χέρια της εγκεκριμένο το νομοσχέδιο που της ανοίγει το δρόμο για μαζικές εκποιήσεις εξπρές και έχει αχρηστέψει όλες τις προστατευτικές διατάξεις που αφορούσαν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τους εγγυητές και τους κληρονόμους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις.

Σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή του το γεγονός πως κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά τα νομοσχέδια της Βουλής που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε για γνωμάτευση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το Κίνημα αναφέρει πως “η δυσμενής εξέλιξη στην οποία ως Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις είχαμε αναφερθεί μετά την ψήφιση από τη Βουλή όλων των προστατευτικών προνοιών σε ξεχωριστά νομοσχέδια, αντί αυτές να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση είχε καταθέσει προς έγκριση, εκφράστηκε με τον ανάλογα δυσμενή τρόπο”.

“Σε μια περίοδο που τα κουτσουρεμένα εισοδήματα και η κατάρα της μαζικής ανεργίας που έχει πια μετατραπεί σε μακροχρόνιο φαινόμενο, στερούν από τους απλούς ανθρώπους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το Ανώτατο ανοίγει διάπλατα το δρόμο στις τράπεζες για το μαζικό ξεσπίτωμα ανθρώπων”, προστίθεται.

Όπως αναφέρεται “μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ότι: `Η Δικαιοσύνη έχει μιλήσει` είναι προκλητική προς μια κοινωνία που οι απλοί άνθρωποι, τα θύματα της κρίσης, απεγνωσμένα ζητούν διέξοδο από την οικονομική δυσπραγία και κοινωνικό αποκλεισμό στα οποία έχουν περιπέσει”.

“Ειδικά όταν η ίδια δικαιοσύνη αντιμετώπισε εντελώς διαφορετικά τους κατόχους πολλαπλών συντάξεων των χιλιάδων ευρώ το μήνα τους οποίους και προστάτευσε. Όταν η ίδια δικαιοσύνη δεν βρήκε τίποτε να πει όταν το δικαίωμα της «ελευθερίας του συμβάλλεσθαι» κατάφωρα παραβιάστηκε στην περίπτωση του κουρέματος των καταθέσεων του κόσμου”, προστίθεται.

Το Κίνημα αναφέρει πως δεν θα μείνει απαθές “μπροστά σε αυτή την τόσο κυνική πρόκληση. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η δημιουργία πυρήνων αντίστασης σε κάθε γειτονιά, όπως και η κινητοποίηση της Πλατφόρμας Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών οργανώσεων, `Η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί`, θα παραμείνει βασικός προσανατολισμός και προσπάθεια στη δημιουργία μαζικού Κινήματος που να αλλάξει τα πολιτικά και, αν χρειαστεί, νομικά δεδομένα. Ώστε θεσμοί και νόμοι να δικαιώνουν την ύπαρξη τους μέσα από την προστασία της κοινωνίας και των ανθρώπων και όχι να υπάρχουν για να θυσιάζουν τους ανθρώπους για τη διατήρηση των προνομίων μιας ελάχιστης μειοψηφίας”, καταλήγει.

Διαβάστε Επίσης