Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑΗΚ:Μέχρι τέλος του μήνα θα διαφανεί εάν θα υπάρξει προοπτική για ενδιάμεση...

ΑΗΚ:Μέχρι τέλος του μήνα θα διαφανεί εάν θα υπάρξει προοπτική για ενδιάμεση λύση

-

Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα υπάρχει προοπτική για κατάληξη στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης για προμήθεια φυσικού αερίου, η οποία ενδέχεται να φέρει και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΑΗΚ Όθωνας Θεοδούλου, η μείωση στην τιμή του ρεύματος είναι στενά συνυφασμένη με το είδος των καυσίμων που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την αιγίδα και ιδιοκτησία της ΔΕΦΑ, η λεγόμενη ενδιάμεση λύση για προμήθεια φυσικού αερίου και από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που κάνει η ΔΕΦΑ για εξασφάλιση φυσικού αερίου και από το ύψος της τιμής του, θα εξαρτηθεί και η προοπτική για εξασφάλιση φθηνής ενέργειας.

Ο κ. Θεοδούλου μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία του επέδωσε την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ για το 2013.

Στη διάρκεια της επίδοσης της ετήσιας έκθεσης της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξει μείωση της τιμής του ρεύματος.

“Θέλω να ελπίζω ότι θα ακούσω και κανένα ευχάριστο όσον αφορά τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος” είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Πρόεδρο της ΑΗΚ.

Σε δηλώσεις του μετά στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΑΗΚ είπε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η επαφή με τους τρεις επιτυχόντες προσφοροδότες σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι τις προσφοράς για την ενδιάμεση λύση και πρόσθεσε ότι αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Μέχρι τέλος του μήνα, είπε, θα γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει προοπτική για κατάληξη μέσω της ενδιάμεσης λύσης.

Ελπίδα και επιδίωξή μας, πρόσθεσε ο κ. Θεοδούλου, είναι να υπάρξει μείωση των τιμών.

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τις “τρέχουσες σοβαρές εξελίξεις στον οργανισμό μας, για τις προσπάθειες εξορθολογισμού και μεταρρύθμισης του οργανισμού, για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που επιτάσσουν οι ρυθμιστικές αποφάσεις της ΡΑΕΚ, οι ευρωπαϊκές οδηγίες, οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κα”.

Διαβάστε Επίσης