Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕΔΟΝ:«Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών»

ΕΔΟΝ:«Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών»

-

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ με θέμα: «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών»

Η ΕΔΟΝ παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία τη νέα εμπλοκή της Κύπρου στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, είναι σε πλήρη ετοιμότητα και αναμένουν έγκριση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων εναντίων του «Ισλαμικού Κράτους» σε Ιράκ και Συρία. Την ίδια ώρα φαίνεται πως και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ επιδιώκουν τη χρησιμοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως προωθημένο πολεμικό ορμητήριο.

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει κάθε φονταμενταλιστική τρομοκρατική οργάνωση, όπως είναι το «Ισλαμικό Κράτος» το οποίο με τις σκοταδιστικές του αντιλήψεις, τη βάρβαρη και ωμή χρήση βίας επιβάλλει το θρησκευτικό φανατισμό, την τρομοκρατία και το θάνατο στο πέρασμα του. Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση είναι γέννημα θρέμμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή. Οι ισλαμιστικές ομάδες που δημιούργησαν το «Ισλαμικό κράτος», χρηματοδοτήθηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ, τη CIA, την ΕΕ, την Τουρκία, τα κράτη του Αραβικού Κόλπου και άλλους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους. Το πρόσφατο αιματοκύλισμα είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να ανατρέψουν εχθρικά γι αυτούς καθεστώτα, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας επικίνδυνες ομάδες όπως είναι το «Ισλαμικό κράτος».

Η εξαγγελία των νέων πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, αποτελεί προσπάθεια ελέγχου και περιορισμού των επιπτώσεων των ΝΑΤΟϊκών πράξεων. Προπάντων όμως, αποτελούν ευκαιρία για νέες επεμβάσεις και συνέχιση του αιματηρού έργου δημιουργίας της «Νέας Μέσης Ανατολής» στα πλαίσια των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ το 2006.

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να μην ακολουθήσει την οπισθοδρομική και προσφιλή σε αυτήν πολιτική του «ανήκομεν εις την Δύσην», καθώς η Κύπρος δεν αντέχει πρόσθετες περιπέτειες. Η ημικατεχόμενη Κύπρος δεν πρέπει να δώσει «ούτε γη, ούτε νερό» στους ιμπεριαλιστές, δεν πρέπει να εμπλακούμε στα βρώμικα και επικίνδυνα παιχνίδια του ΝΑΤΟ σε μια φλεγόμενη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε Επίσης