Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΗ ηγεσία του ΡΙΚ απαντά για τις απολύσεις δύο συνεργατών αορίστου χρόνου

Η ηγεσία του ΡΙΚ απαντά για τις απολύσεις δύο συνεργατών αορίστου χρόνου

-

19 Ιούνιος 2014

Η πειθαρχική διαδικασία βάσει της οποίας επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης σε δύο συνεργάτες αορίστου χρόνου του ΡΙΚ, δεν αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης ή διαπραγμάτευσης με τις συντεχνίες, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος.

Με αφορμή ανακοίνωση της συντεχνίας ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ, με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2014, αναφέρεται ότι μετά την απόφαση του Αν. Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ να επιβάλει την ποινή και μετά από αίτημα της Συντεχνίας, έγινε συνάντηση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΡΙΚ με εκπροσώπους της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ.

Προηγήθηκε, αναφέρεται, η νενομισμένη πειθαρχική έρευνα και αφού διαπιστώθηκε η διάπραξη σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους των δύο συνεργατών, οι οποίοι άλλωστε προέβησαν κατά τη διάρκεια της έρευνας σε αυτόβουλη παραδοχή, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο επέβαλε την ποινή της απόλυσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η θέση του ΡΙΚ ήταν ότι η πειθαρχική διαδικασία δεν αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης ή διαπραγμάτευσης με τις συντεχνίες, ενώ η συντεχνιακή πλευρά δήλωσε ότι έχει ήδη υποβάλει αίτηση για μεσολάβηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Διερωτήθηκε εξάλλου κατά πόσο το ΡΙΚ, σε περίπτωση που η μεσολάβηση ζητήσει επανεξέταση, θα προχωρήσει σε τέτοια επανεξέταση.

Η απάντηση του Ιδρύματος ήταν ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο Εργασίας λάβει οποιανδήποτε απόφαση, το ΡΙΚ θα τη μελετήσει και θα πράξει ανάλογα.

Διαβάστε Επίσης