Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Εκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας

-

Ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς, διοργάνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου στο διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι «τώρα βρισκόμαστε λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο περισσότερος κόσμος ταξιδεύει αεροπορικώς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και αλλού. Θεωρήσαμε καλό να ενημερώσουμε τους ταξιδιώτες για τα δικαιώματα που έχουν στις περιπτώσεις καθυστέρησης πτήσης, ακύρωσης πτήσης, καθυστέρησης στην επιβίβαση και στην παραλαβή αποσκευών ή στην απώλεια των αποσκευών τους και γενικά οτιδήποτε περιλαμβάνει ένα αεροπορικό ταξίδι» είπε.

Εξήγησε πως ουσιαστικά «τα δικαιώματα των επιβατών προστατεύονται βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα του Κανονισμού 261/2004. Ετσι σήμερα ενημερώνουμε τους επιβάτες για τα δικαιώματα τους, για το πώς μπορούν να τα διεκδικήσουν και δίνουμε οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ενδεχομένως χρειαστούν οι επιβάτες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυρία Παπαχριστοφόρου είπε πως «εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου σε 17 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα γίνει η συγκεκριμένη ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιβάτες ειδικά όσους ταξιδεύουν για χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι επιβάτες δικαιούνται σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης τους πέραν των δύο ωρών, κατάλυμα όταν αυτό απαιτείται, γεύματα, επικοινωνιακές διευκολύνσεις ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και χρηματική αποζημίωση».

Για περισσότερες πληροφορίες, σε περίπτωση που η αεροπορική εταιρεία εδρεύει σε άλλη χώρα της ΕΕ πλην της Κύπρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου, στην ιστοσελίδα www.ecccyprus.org και στο τηλέφωνο 2286716.

Σημειώνεται ότι για παράπονα επιβατών ή άλλα θέματα που αφορούν τις Κυπριακές Αερογραμμές η αρμόδια υπηρεσία είναι η Πολιτική Αεροπορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης