Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται το ιδιωτικό τζετ

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται το ιδιωτικό τζετ

-

2014

Το θέμα της αποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της προσφοράς που του έγινε από επιχειρηματία, για δωρεάν παραχώρηση του ιδιωτικού του τζετ, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει αν η σιωπή του σημαίνει επιμονή στην αποδοχή αυτής της δωρεάς ή αν έχουν γίνει δεύτερες σκέψεις από πλευράς του.

“Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει στην αρχική του απόφαση, τότε το λιγότερο, καλείται να δώσει εξηγήσεις στην κοινωνία και τους πολίτες γι` αυτή του την ενέργεια», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα μείνει σοβαρά εκτεθειμένος για την πρόκληση ενός ακόμα αρνητικού προηγούμενου το οποίο θα λειτουργεί υπονομευτικά για τους θεσμούς.

«Το ΑΚΕΛ, σε αντίθεση με τον κ. Αναστασιάδη και την παράταξη του, δεν προσεγγίζει το θέμα με διάθεση λαϊκισμού όπως οι ίδιοι και άλλοι έπραξαν, όταν με νόμιμο τρόπο και με διαφανείς διαδικασίες, το κράτος αγόρασε ώρες πτήσεως για τις ανάγκες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι αποκλειστικό κίνητρο του κόμματος είναι η προστασία των θεσμών και ο σεβασμός στη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη δεοντολογία που πρέπει να διέπει τις πράξεις και τις ενέργειες των εκάστοτε κυβερνώντων.

Έκανε τέλος λόγο για τεράστια απόσταση μεταξύ «των εύηχων διακηρύξεων και των πράξεων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία κατά τα άλλα έχει διαμορφώσει σχετική Χάρτα Δεοντολογίας, την οποία όμως παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση».

Διαβάστε Επίσης