Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΟι διαπραγματευτές συζήτησαν περιουσιακό και αντάλλαξαν προτάσεις

Οι διαπραγματευτές συζήτησαν περιουσιακό και αντάλλαξαν προτάσεις

-

alt=”LEFKOSIA KATEXOMENO TMHMA 2″ src=”/images/KATEXOMENA_KYPPROS/LEFKOSIA_KATEXOMENO_TMHMA_2.jpg” height=”375″ width=”500″/>

Τη συζήτηση του περιουσιακού και της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας συνέχισαν σήμερα οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό, και αντάλλαξαν προτάσεις για διαφορετικά θέματα.

Σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ στην Κύπρο Μισέλ Μποναρντό, “ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι συναντήθηκαν σήμερα στην Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ”.

“Οι διαπραγματευτές έδωσαν συνέχεια στη συνάντηση των ηγετών που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2014, και συνέχισαν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το περιουσιακό, την ομοσπονδιακή νομοθετική εξουσία και την ομοσπονδιακή εκτελεστική εξουσία. Αντάλλαξαν γραπτές προτάσεις για διαφορετικά θέματα και επίσης συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά το Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 στην Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών”, σημειώνει ο κ. Μποναρντό.

Προσθέτει ότι “στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των δύο πλευρών για το περιουσιακό”.

Διαβάστε Επίσης