Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ επιχειρούν 'αυθαίρετα και μονομερώς' ανατροπή του σχεδιασμού για...

ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ επιχειρούν ‘αυθαίρετα και μονομερώς’ ανατροπή του σχεδιασμού για το ΓεΣΥ

-

: Πέμπτη, 15 Μάιος 2014

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ “επιχειρούν αυθαίρετα και μονομερώς” την ανατροπή του συμφωνημένου από καιρό σχεδιασμού για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε πως η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ “επιχειρεί και πάλι να εξυπηρετήσει μια χούφτα μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από τις ασφαλιστικές εταιρείες, σε βάρος του λαού και των πολιτών”.

Επιβεβαιώνουν δυστυχώς, πρόσθεσε, “ότι η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ επιχειρεί την ανατροπή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ που στηρίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη, μετατρέποντάς το σε Σύστημα Υγείας πολλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό της υγείας από δικαίωμα σε όλους να μετατραπεί σε προνόμιο για τους λίγους και `εκλεχτούς`”.

“Τα επιχειρήματα των κυβερνώντων κατά του υφιστάμενου σχεδιασμού με την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας του ΓεΣΥ δεν αποτελούν παρά προφάσεις εν αμαρτίαις! Αντίθετα, οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα πολυασφαλιστικά συστήματα στοιχίζουν μέχρι και 35% περισσότερα από τα ενιαία συστήματα υγείας που για την Κύπρο θα συμβαίνει 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ετήσιο κόστος”, είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Διαβάστε Επίσης