Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣυντεχνίες ΑΗΚ: Ο Οργανισμός ανήκει στον κυπριακό λαό

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ο Οργανισμός ανήκει στον κυπριακό λαό

-

>>> Διαφωνούν με μερισματική πολιτική

Επιστολή, με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους σε οποιαδήποτε μορφή μερισματικής πολιτικής, απέστειλαν στο Γενικό Διευθυντή της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) οι συντεχνίες της Αρχής.

Στην επιστολή τους σχετικά με την απόφαση της ΡΑΕΚ για 8% μόνιμη μείωση στις βασικές διατιμήσεις της ΑΗΚ, οι Συντεχνίες αναφέρουν ότι η Αρχή θα πρέπει να ακολουθεί συνετή διαχείριση βιωσιμότητας με τη διασφάλιση των εύλογων εισοδημάτων και τα όποια πλεονάσματα έγκαιρα και προληπτικά να μετατρέπονται σε φθηνότερη κιλοβατώρα.

«Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, οι Οργανώσεις μας πιστεύουν ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ως Οργανισμός Δημόσιας Ωφελείας, έχει σκοπό της την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με επάρκεια, αξιοπιστία και ασφάλεια στον Κύπριο καταναλωτή στην κατά το δυνατόν πιο χαμηλή τιμή. Εμείς διαφωνήσαμε στο παρελθόν και διαφωνούμε και σήμερα σε οποιαδήποτε μορφή μερισματικής πολιτικής και επιμένουμε ότι η Αρχή θα πρέπει να ακολουθεί συνετή διαχείριση βιωσιμότητας με τη διασφάλιση των εύλογων εισοδημάτων και τα όποια πλεονάσματα έγκαιρα και προληπτικά να μετατρέπονται σε φθηνότερη κιλοβατώρα», προσθέτουν.

Αναφέρουν, επίσης, ότι η ανακοίνωση της Αρχής, καθώς και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Αρχής «πάνω στο ίδιο θέμα δεν συνάδουν με την αποστολή της στις δύσκολες μέρες μάλιστα που περνά ο τόπος μας».

«Τέτοιες δηλώσεις θεωρούμε ότι είναι προκλητικές και ουδόλως μας εκφράζουν. Αποτελούν εκτροχιασμό από τα πιστεύω του προσωπικού και σας αποστασιοποιούν από αυτό. Διερωτόμαστε μάλιστα, πώς αυτή η μείωση των διατιμήσεων της Αρχής μείωσε την αξία του Οργανισμού κατά €500 εκ., όπως ισχυρίζεστε, με βάση ποια κριτήρια έγινε αυτή η εκτίμηση και ποια ήταν η σκοπιμότητα αυτής της δήλωσης», συμπληρώνουν απευθυνόμενες προς αξιωματούχους της ΑΗΚ.

Αναφέρουν, ακόμη, ότι η αξία της ΑΗΚ είναι οι καταναλωτές της, οι οποίοι την έχουν δημιουργήσει και οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, ενώ κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να τους περάσουν το μήνυμα ότι γι’ αυτό φταίει η ΑΗΚ.

«Ως εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού για μια ακόμη φορά δηλώνουμε ότι ο Οργανισμός μας ανήκει στον κυπριακό λαό, γι’ αυτό και θα πρέπει να παραμείνει ως καθετοποιημένη επιχείρηση κάτω από το Δημόσιο Δίκαιο και να μην καταλήξει έρμαιο των όποιων καιροσκόπων και κερδοσκόπων. Επαναλαμβάνουμε πως η ΑΗΚ θα πρέπει να λύσει τις όποιες διαφορές με την ΡΑΕΚ πάνω σε τεχνοκρατικό διάλογο με επιχειρήματα και να αποσύρει την προσφυγή της από τα δικαστήρια», καταλήγουν.

Διαβάστε Επίσης