Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣκοτώνεται η ανάπτυξη στη Λάρνακα, καταγγέλει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γ. Γεωργίου

Σκοτώνεται η ανάπτυξη στη Λάρνακα, καταγγέλει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γ. Γεωργίου

-

10 Απρίλιος 2014

Τη θέση ότι σκοτώνεται η ανάπτυξη στη Λάρνακα για τα πρόσκαιρα συμφέροντα ορισμένων εταιρειών, εξέφρασε σήμερα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γεώργιος Γεωργίου, σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφορικά με το θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της Μαρίνας της πόλης.

Οπως είπε ο κ. Γεωργίου, “μας έφεραν εδώ οι μονομερείς αποφάσεις, ουσιαστικά, της κυβέρνησης, να παραχωρήσει εν αγνοία της Επιτροπής Ανάπτυξης της Λάρνακας και των σκαλιωτών άδειες χρήσης του λιμανιού σε εταιρείες για τους υδρογονάνθρακες”.

Κατά τον κ. Γεωργίου, στη σύσκεψη δεν απαντήθηκαν βασικά ερωτήματά όπως εάν διασφαλίζεται και στο μέλλον και είναι όραμα της κυβέρνησης να ενισχύσει την ενιαία ανάπτυξης, εάν θα γίνει περιβαλλοντική μελέτη, ένα αίτημα το οποίο ανησυχεί τους πολίτες της Λάρνακας και αν όλη αυτή η χρήση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, πράγμα το οποίο μέσα από αντιφατικές δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των στοιχείων που κατέχει μέσα από τα συγκεκριμένα συμβόλαια, δεν ξεκαθαρίζει και δεν προσδιορίζεται.

“Φεύγουμε περισσότερο ανήσυχοι απ` ό,τι ήρθαμε. Θεωρούμε ότι σκοτώνεται η ανάπτυξη ξανά στη Λάρνακα, θυσιάζεται η Λάρνακα για κάποια πρόσκαιρα συμφέροντα ορισμένων εταιρειών και εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάγκη για ενιαία ανάπτυξη, στηρίζουμε τους πολίτες οι οποίοι είναι ανάστατοι και ανησυχούν”είπε.

Υπενθύμισε ότι το Σάββατο οι πολίτες της Λάρνακας θα διαδηλώσουν και “λέμε ότι θα πρέπει πλέον ο ίδιος ο Δήμαρχος, μακριά από τις όποιες διακηρύξεις και γενικόλογες αναφορές, να μπει μπροστά, να αναλάβει τη τύχη της πόλης στα χέρια του, διαφορετικά εμείς είμαστε έτοιμοι και να στηρίξουμε και την διαδήλωση και κινητοποίηση του Σαββάτου αλλά και με άλλα μέτρα να διασφαλίσουμε τα καλώς νοούμενα συμφέρον των πολιτών της Λάρνακας”.

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση της κυβέρνησης η οποία εκφράστηκε μέσω του Υπουργού Συγκοινωνιών ότι θα τηρήσει αυτά που υποσχέθηκε, ο κ. Γεωργίου είπε ότι η κυβέρνηση είναι πρόαποφασισμένη και στις πλάτες μας, χωρίς καμία ενημέρωση, μακριά από οποιονδήποτε διάλογο, μέσα από ένα ετσιθελισμό, ουσιαστικά μας φέρνει μπροστά σε πάρα πολλά μεγάλα αδιέξοδα. Εξάλλου οι όποιες δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για κάποια αντισταθμιστικά έργα κινήθηκαν σε ένα όριο υποσχεσεολογίας μακριά από στιβαρή βάση. Το μόνο που μας έχει υποσχεθεί είναι ότι θα μετακινήσει τις πετρελαιοδεξαμενές κάτι το οποίο ήδη γνωρίζαμε και έχει εξασφαλιστεί και διάταγμα από τον Υπουργό Εσωτερικών. Τίποτε άλλο”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης