Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν αποκλείει δημιουργία «κακής τράπεζας» ο ΥΠΟΙΚ

Δεν αποκλείει δημιουργία «κακής τράπεζας» ο ΥΠΟΙΚ

-

alt=”xaris georgiadis” src=”/images/YP___OIKONOMIKON/xaris_georgiadis.jpg” height=”400″ width=”278″/>

Όλες οι δυνατότητες θα πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι όσον αφορά την αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο CNN.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε να συσταθεί μια«κακή τράπεζα»για να απορροφήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ο τραπεζικός τομέας και οι εποπτικές αρχές «πρέπει να εργαστούν συντονισμένα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «όλες οι δυνατότητες θα πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι.»

Ο κ. Γεωργιάδης ακόμα ότι η Κύπρος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα ανέμενε κανείς.

Σε αντίθεση με την ελληνική οικονομία, η οποία έχει δει περισσότερο από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της να αφανίζεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Κύπρος θα χάσει περίπου το μισό σε σχέση με αυτό.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η κατάσταση στην Κύπρο «είναι κακή και δεν προσπάθησα ποτέ να τα παρουσιάσω όλα ρόδινα.»

Η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις, παραδέχτηκε ο Υπουργός.

Αναφορικά με το πώς επηρεάζει η κρίση στην Ουκρανία την Κύπρο, σε σχέση με τις επενδύσεις των Ρώσων στο νησί, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η Κύπρος μαζί με τους εταίρους της στην ΕΕ υποστηρίζουν μια σαφή, συνεκτική, κοινή στάση η οποία δεν θα πιέζει προς την κατεύθυνση ενός νέου ψυχρού πολέμου.

Η στάση της Κύπρου, πρόσθεσε, βασίζεται στις αρχές της κυριαρχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε Επίσης