Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣΣε 19 κέντρα θα ψηφίσουν οι Κύπριοι του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές

Σε 19 κέντρα θα ψηφίσουν οι Κύπριοι του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές

-

τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ύστερα από την τελευταία απόφαση της Υπηρεσίας Εκλογών.

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εκλογών αποφάσισε σήμερα ότι θα λειτουργήσουν τελικά εκλογικά κέντρα στον Βόλο, την Κομοτηνή, την Λάρισα, το Ρέθυμνο, το Λιντς και το Μπρίστολ, ύστερα από προβληματισμό εξαιτίας του χαμηλού αριθμού αιτήσεων εκ μέρους των ψηφοφόρων.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις από εκλογείς στα πιο πάνω κέντρα ήταν λιγότερες από 150 που ήταν το κατώτερο όριο που είχε καθοριστεί.

Όπως δήλωσε ο Έφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, τελικά αποφασίστηκε όπως το κατώτερο όριο καθοριστεί στους 50 ψηφοφόρους ανά εκλογικό κέντρο, όπως προβλέπεται από το νόμο. Η απόφαση αυτή επιτρέπει στην Υπηρεσία να προχωρήσει με τον αρχικό της προγραμματισμό για συνολικά 19 εκλογικά κέντρα σε 15 πόλεις του εξωτερικού, στην Ελλάδα, την Βρετανία και το Βέλγιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητρίου αυτή η απόφαση λήφθηκε για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των ψηφοφόρων που έπρεπε να εγγραφούν αλλού, να πάνε σε άλλη πόλη, και στο τέλος ενδεχομένως να μην πάνε καθόλου να ψηφίσουν.

Σήμερα εξάλλου αναρτήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι στα κατά τόπους γραφεία των κοινοτικών συμβουλίων και δήμων καθώς και στα γραφεία των οικείων επάρχων, όπου θα παραμείνουν για δέκα μέρες για επιθεώρηση.

Διαβάστε Επίσης