Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ«Πολεμικά» μηνύματα έστειλε ο Ερντογάν

«Πολεμικά» μηνύματα έστειλε ο Ερντογάν

-

width=”600″/>

Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε μπροστά στους οπαδούς του έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Εμινέ και τον γιο του Μπιλάλ, που έχει βρεθεί και αυτός στο επίκεντρο των σκανδάλων

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Αλώβητος παρά το κύμα αποκαλύψεων για κυβερνητική διαφθορά, παρά τις παλλαϊκές διαδηλώσεις, παρά τις φήμες για εξωσυζυγική σχέση και παρά τη φίμωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επομένη των δημοτικών εκλογών στις οποίες το κόμμα του θριάμβευσε με το ποσοστό 45,5% που πλησιάζει αυτό των βουλευτικών εκλογών του 2011, προβάλλει έτοιμος να ρίξει το γάντι στους αντιπάλους του, λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να πληρώσουν».

Πολώνοντας κι άλλο το ήδη πολωμένο κλίμα, ο Ερντογάν, μιλώντας μαζί με όλη την οικογένειά του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του ΑΚΡ, έδειξε αμέσως τις διαθέσεις του… υποσχόμενος ότι «θα βγάλει τους εχθρούς του από τις τρύπες τους για να πληρώσουν» και δηλώνοντας πως έχει υποβάλει μηνύσεις κατά ορισμένων από τους επικριτές του, προσθέτοντας πως «θα πετάξουν τις επόμενες ημέρες». Είχε ήδη φροντίσει, εξάλλου, σ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του «τρομοκράτες» και «συμμαχία του σατανά».

Πρώτοι πρώτοι στη λίστα των εχθρών είναι τα στελέχη του κινήματος του ιμάμη Γκιουλέν (αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ), που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν όταν ανήλθε στην εξουσία προ δεκαετίας για να στελεχώσει την κρατική μηχανή καθώς ο ίδιος δεν διέθετε τότε τον απαραίτητο μηχανισμό. Από το σκάνδαλο και το τσουνάμι ηχητικών ντοκουμέντων που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός φρόντισε να εντοπίσει τη «ρίζα του κακού» στον Γκιουλέν και μέλη του δικτύου του που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Καν Πακέρ, πρόεδρο του θιν τανκ Τεσέβ, το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις «εκκαθαρίσεις -κι αυτήν τη φορά σε βάθος- στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα». Το «ίδιο θα κάνει με τα ΜΜΕ που υποστήριξαν τις διαρροές», προσθέτει.

Το Σάββατο, μάλιστα, ανακρίθηκε σχετικά με τη διαρροή ηχητικού που αφορούσε συνομιλία μεταξύ του Αχμέτ Νταβούτογλου και του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν για στήσιμο προβοκάτσιας στη Συρία, ο δημοσιογράφος Οντέρ Αγιάτκ, που θεωρείται φίλα προσκείμενος στον Γκιουλέν.

Σχολιάζοντας τις πρώτες επινίκιες δηλώσεις Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, μίλησε για «κυνήγι μαγισσών»: «Εχει αρχίσει ξεκάθαρα να απειλεί τη δημοκρατία, τον νόμο και τις κοινωνικές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως αναμένει να αυξηθεί η πίεση από την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε Επίσης