Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Έξω οι φασίστες από το ΤΕΠΑΚ

ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Έξω οι φασίστες από το ΤΕΠΑΚ

-

alt=”ΣΑΠ ΤΕΠΑΚ” src=”/images/PAIDEIA/ΣΑΠ_ΤΕΠΑΚ.jpg” height=”104″ width=”473″/>

—-> Φασιστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες σε χώρο του Πανεπιστημίου.

Η ΣΑΠ –ΤΕΠΑΚ με ανακοίνωση της καταδικάζει με βδελυγμία τις φασιστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες οι οποίες εκτυλίχθησαν κατά τη ψεσινή εκδήλωση σε χώρο του Πανεπιστημίου.

“Θέση της ΣΑΠ ΤΕΠΑΚ είναι ότι οποιεσδήποτε απόψεις, απ’ όπου και αν προέρχονται, πρέπει να γίνονται σεβαστές και οποιοσδήποτε αντίλογος να εκφράζεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και κυρίως σε δημοκρατικά πλαίσια. Η χρήση βίας αποτελεί απόδειξη έλλειψης παιδείας και κυρίως αδυναμίας για διάλογο και δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή μέσα στον Πανεπιστημιακό χώρο. Ποσώ μάλλον όταν τα γεγονότα αυτά γίνονται σε μια χώρα που θέλει να αποκαλείται δημοκρατική και που υπηρετεί τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Θεωρούμε ότι η επίθεση σε ένα πανεπιστημιακό χώρο συνιστά βάναυση παραβίαση των αρχών της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης ιδεών και απόψεων και της δημοκρατίας. Προειδοποιούμε το φασιστικό έκτρωμα του ΕΛΑΜ ότι θα μας βρει απέναντί του σε οποιαδήποτε προσπάθειά του να καταστρατηγήσει οποιουσδήποτε θεσμούς και δημοκρατικές αξίες.

Αντώνης Θεοχάρους

Πρόεδρος ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ”

Διαβάστε Επίσης