Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ: Να αποτραπούν αποφάσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ: Να αποτραπούν αποφάσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

-

20 Μάρτιος 2014

Για ακόμα μια φορά παίρνονται αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση, παρά τις παραστάσεις και τις επιστολές των συντεχνιών, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη διαχείριση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού.

Στην ανακοίνωση η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ σημειώνει πως “ούτε το ΔΣ της ΑΛΚ δε μπήκαν στο κόπο να ενημερώσουν. Κανένας δεν γνωρίζει τί σκέφτονται για το μελλοντικό ρόλο της ΑΛΚ και ποιές υπηρεσίες της θα επηρεαστούν” και καλεί τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν για να αποτρέψουν αποφάσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

“Την ίδια ώρα που οι προϋπολογισμοί της ΑΛΚ προβλέπουν επενδύσεις σε έργα ανάπτυξης δεκάδων εκατομμυρίων η κυβέρνηση θέλει να παραχωρήσει την εκμετάλλευση της τεράστιας υποδομής και τεχνικού εξοπλισμού που δημιουργήθηκε με τα λεφτά του δημόσιου, στους ιδιώτες”, σημειώνεται.

Είναι φανερό, προστίθεται, ότι η όποια μακροχρόνια συμφωνία για τη διαχείριση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού θα αποφέρει στο κράτος λιγότερα από όσα τα σημερινά κέρδη της ΑΛΚ και δεν θα συμβάλει ουσιαστικά στα 5 χρόνια που προβλέπει το μνημόνιο στην εξασφάλιση του 1,4 δις εκατ.

“Η τακτική της δημιουργίας τετελεσμένων με σκοπό να τεθούν εκβιαστικά στη Βουλή εξουδετερώνοντας την αντίδραση των εργαζομένων δεν πρέπει να αφεθεί να περάσει. Διαπραγματεύσεις με ιδιώτες που δεν λαμβάνουν υπόψη το Δημόσιο συμφέρον, την κοινωνία και τους εργαζόμενους οδηγούν σε καταστροφικές συμφωνίες”, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Διαβάστε Επίσης