Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΔιαφωνία με τις 'χιαστί' συνομιλίες για το Kυπριακό, εκφράζει ο Δ. Χριστόφιας...

Διαφωνία με τις ‘χιαστί’ συνομιλίες για το Kυπριακό, εκφράζει ο Δ. Χριστόφιας σε συνέντευξη

-

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ,εκτιμώντας ότι θα οδηγήσουν σε τετραμερή, ενδεχόμενο που χαρακτηρίζει “επικίνδυνο και απαράδεκτο”.

Σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως “ο εθνικισμός και ο σοβινισμός είναι μεγάλος εχθρός και των δύο κοινοτήτων. Εγιναν εγκλήματα στην Κύπρο. Τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων. Οταν είπαμε αυτήν την αλήθεια, μας πολέμησαν σκληρά κι αλύπητα”, σημείωσε.

Αναφορικά με τους δικούς του χειρισμούς στο Κυπριακό, δηλώνει ότι επί της δικής του προεδρίας, “τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους ξένους να ασκήσουν πιέσεις, αντίθετα, οι όποιες πιέσεις ασκήθηκαν ήταν πάνω στην Τουρκία και στον κ. Ερογλου”.

Για το Μνημόνιο καταλογίζει ευθύνες στις “τράπεζες που σπατάλησαν στην κυριολεξία δισεκατομμύρια”, στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που “ταυτίστηκε μαζί τους, μαζί με τον ηγέτη του Συναγερμού και τον σημερινό ηγέτη του ΔΗΚΟ”, όπως είπε.

Διαβάστε Επίσης