Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τη Βουλή να απορρίψει το Νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τη Βουλή να απορρίψει το Νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

-

20 Φεβρουάριος 2014

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ καλεί τη Βουλή να απορρίψει το Νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς αυτό το νομοσχέδιο των διαταγμάτων δεν αξίζει στους οργανισμούς και τον κυπριακό λαό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας, με τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών, «μπήκε στο τελευταίο στάδιο η μεθόδευση που άρχισε με το μνημόνιο Απριλίου του 2013 για την ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και τον έλεγχο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας από ιδιωτικά μονοπώλια – ολιγοπώλια».

Σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, οι συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων για διάλογο με σκοπό τη συζήτηση εναλλακτικών τρόπων για την εξασφάλιση του €1,4 εκ μέχρι το 2018 που περιλαμβάνονται στην δανειακή σύμβαση έπεσαν στο κενό, και με τις τοποθετήσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή επιβεβαιώνεται και επίσημα ότι για την Κυβέρνηση και την Τρόικα οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μέρος της φιλοσοφίας και της πολιτικής τους.

«Για να πετύχουν τους σκοπούς τους στόχευσαν μεθοδευμένα τους εργαζόμενους και τους οργανισμούς, απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα, λοιδόρησαν τους οργανισμούς και εξευτέλισαν τους εργαζόμενους. Δεν μπόρεσαν όμως να διαγράψουν την τεράστια συμβολή στην οικονομία, την ενίσχυση του κράτους με €1.2 δις εκ και την κοινωνική τους προσφορά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Συντεχνία δηλώνει επίσης ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται η παράκαμψη της Βουλής, των συνταγματικών προνοιών για τον χαρακτήρα των οργανισμών και τις δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας των εργαζομένων.

Αναφέροντας ότι το Νομοσχέδιο των διαταγμάτων δεν αξίζει στους οργανισμούς και τον κυπριακό λαό, η Συντεχνία καλεί τη Βουλή να το απορρίψει. «Να το απορρίψει γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της οικονομίας του τόπου και της κοινωνίας. Γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τον στρατηγικό ρόλο των οργανισμών και μηδενίζει την προσφορά των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο του ξεπουλήματος βρίσκεται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα», αναφέρεται.

Η ΣΗΣΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει, τέλος, ότι η μέχρι σήμερα ψύχραιμη και συνετή στάση των συντεχνιών παρεξηγήθηκε. Ο αγώνας που άρχισαν οι εργαζόμενοι δεν είναι ιδιοτελής και πρέπει να κορυφωθεί αυτές τις μέρες, αναφέρει και καλεί όλους να αντιδράσουν για να θέσουν τα πολιτικά κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους.

Διαβάστε Επίσης