Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΌχι στο ξεπούλημα των Ημικρατικών, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην ΑΛΚ

Όχι στο ξεπούλημα των Ημικρατικών, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην ΑΛΚ

-

2014

Παρέλυσαν σήμερα οι εμπορικές δραστηριότητες στο λιμάνι Λεμεσού, από την 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Αρχής Λιμένων Κύπρου, οι συντεχνίες των οποίων αποφάσισαν να συμπορευθούν με τις συντεχνίες της ΑΤΗΚ και ΑΗΚ, που διαμαρτύρονται για την έγκριση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις/ιδιωτικοποιήσεις, από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την είσοδο του νέου λιμανιού της Λεμεσού, κρατώντας πλακάτ που εξέφραζαν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του ημικρατικού οργανισμού.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, Γιώργος Επαμεινώνδα, ανέφερε πως “η Αρχή Λιμένων και τα λιμάνια μας προσφέρουν πάρα πολλά στην κοινωνία, στην ανάπτυξη του τόπου και σε τούτες τις δύσκολες ώρες είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και είναι κρίμα, την ώρα που παράγουν, που αποφέρουν κέρδη, να χαρίζονται ή να ξεπουλιούνται”.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της Αρχής Λιμένων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε ότι τα μέτρα θα κλιμακωθούν.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΣΥΑΛΚ, Ανδρέας Γεωργίου, δήλωσε πως η Κυβέρνηση δεν διαβουλεύθηκε με τις συντεχνίες και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για διαφύλαξη των δικαιωμάτων των υπαλλήλων της ΑΛΚ.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της, η ΑΛΚ αναφέρει πως συνεισφέρει στο κράτος και στην κοινωνία εκατομμύρια κέρδη και προωθεί ουσιαστικά στην ανάπτυξη, αποδεικνύοντας καθημερινά την αναγκαιότητα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της.

“Οποιαδήποτε ενδεχόμενη αλλαγή του σημερινού δημόσιου χαρακτήρα της Αρχής, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους σε πολλές παραμέτρους για την πολιτεία και την κοινωνία”, προειδοποιεί η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να ισχύσουν οι ισχυρισμοί πως μέσα από αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα των Ημικρατικών Οργανισμών θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη, ιδιαίτερα όσον αφορά στην Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Σημειώνεται ακόμη πως η Αρχή έχει πραγματοποιήσει και δρομολογεί επενδύσεις εκατομμυρίων σε υποδομές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στο λιμάνι της Λεμεσού (νέα αίθουσα επιβατών, επέκταση κρηπιδωμάτων, αγορά νέου ρυμουλκού, αγορά πλοηγίδας, μεταφορά 2 γερανογεφυρών από το λιμάνι Λάρνακας, αγορά 3 καινούργιων γερανογεφυρών) τα οποία θα καταστήσουν το λιμάνι Λεμεσού πραγματικό κέντρο εμπορίου και ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας πνοή στην ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου όπως και στη δημιουργία πολλών θέσεων Εργασίας.

Η Αρχή Λιμένων καλεί τέλος ολόκληρη την κοινωνία “να υπερασπιστεί τον εθνικό μας πλούτο”.

Διαβάστε Επίσης