Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜονομερής και ετσιθελική η απόφαση της Κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις, δηλώνει ο Σταύρος...

Μονομερής και ετσιθελική η απόφαση της Κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις, δηλώνει ο Σταύρος Ευαγόρου

-

Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014

Για μονομερή και ετσιθελική απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην υιοθέτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, κάνει λόγο ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, διαμηνύοντας, παράλληλα ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Σε δηλώσεις του στο γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι «παρά την καθολική αντίθεση του κυπριακού λαού, και παρά τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, η Κυβέρνηση προχωρεί ταχύτατα προς την υλοποίηση της απόφασης που πήρε μαζί με την Τρόικα για ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση, μονομερώς και ετσιθελικά και χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός και πολιτικός διάλογος προχωρεί στην υιοθέτηση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου που προνοεί ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα».

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι με βάση πρόνοιες του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα επιχειρήσει να παρακάμψει παντελώς τη Βουλή των Αντιπροσώπων επιβάλλοντας ουσιαστικά το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με διατάγματα και φιρμάνια.

Καταλήγοντας, ο κ. Ευαγόρου είπε πως το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, των οποίων το χαρακτήρα θα υπερασπιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα. «Σε αυτό το πλαίσιο θα καταψηφίσουμε το σχετικό νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από την Κυβέρνηση», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης