Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΕΔΟΝ για το νομοσχέδιο για τις Ιδιωτικοποιήσεις

Η ΕΔΟΝ για το νομοσχέδιο για τις Ιδιωτικοποιήσεις

-

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για την προώθηση νομοσχεδίου για την Ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, καταδικάζει την εργολαβική προσπάθεια της Κυβέρνησης για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο. Η επιμονή των κυβερνώντων για να επιβάλουν ιδιωτικοποιήσεις, δια πυρός και σιδήρου, είναι τρανταχτό παράδειγμα της νεοφιλελεύθερης εμμονής που τους διακατέχει για αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ισοδυναμεί με ωμή παραβίαση της δημοκρατίας, κατάργηση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, παραγκωνισμό των κομμάτων και των συντεχνιών. Χωρίς κανένα διάλογο, η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο το οποίο παραχωρεί την απόλυτη εξουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο να ιδιωτικοποιεί κατά συρροή, κατόπιν διαταγμάτων.

Για την κυβέρνηση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και τα μέσα στην προκειμένη είναι η κατάργηση της δημοκρατίας και η άρνηση της νομιμοποίησης του λαού ο οποίος εξέλεξε τον Αναστασιάδη μετά από πολλές και επανειλημμένες δεσμεύσεις που διαβεβαίωναν ότι, δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Άλλωστε, η θεσμοθέτηση της πρακτικής αυτής έρχεται να προστεθεί στο καταστροφικό διάταγμα για την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων και στο διάταγμα για την επιβολή μειώσεων σε μισθούς των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση τροχιοδρομεί την αυταρχική παρέμβαση του στρατού για καταστολή των κινητοποιήσεων.

Είναι φανερό λοιπόν, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτοανακηρύχθηκε σε σύγχρονο αυτοκράτορα που κυβερνά με αντιδημοκρατικά διατάγματα, παρά τη βούληση του λαού. Λειτουργεί ως ύπατος της Τρόικας και συνεχίζει να οδηγεί το λαό στο μονόδρομο του μνημονίου, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή τη λογική, ο λαός πρέπει να σταθεί ανάχωμα και να χαλάσει τα σχέδια που οδηγούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 του Φλεβάρη, πρέπει να αποτελέσει τη συνέχεια και συνάμα την απαρχή για ακόμα πιο μαζική και μαχητική αντίδραση.

Η ΕΔΟΝ, για άλλη μια φορά εκφράζει τη στήριξη της και την αμέριστη αλληλεγγύη στο συνεχή αγώνα των εργαζομένων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς.

Διαβάστε Επίσης