Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΔιαφωνία ΔΕΟΚ με το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις

Διαφωνία ΔΕΟΚ με το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις

-

alt=”edek ktirio” src=”/images/EDEK/edek_ktirio.jpg” height=”290″ width=”465″/>Έντονη διαφωνία και ανησυχία εκφράζει η ΔΕΟΚ με το νομοσχέδιο που συζητά σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των τριών κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, CYTA, AHK και ΑΛΚ.

«Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης, ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών, που προωθεί νομοσχέδιο στο οποίο μεταφέρεται η εξουσία των αποφάσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, παρακάμπτοντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για την ιδιωτικοποίηση των υπό αναφορά Οργανισμών,» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

Εξίσου «απαράδεκτη», υποστηρίζει η ΔΕΟΚ, είναι η στάση-συμπεριφορά της κυβέρνησης που χωρίς ειλικρινή και διαρκή διάλογο με τους εργαζόμενους και τις συντεχνίες τους προχωρεί, βασικά μονομερώς, σε ενέργειες ιδιωτικοποίησης των οργανισμών.

Η ΔΕΟΚ εκφράζει τέλος πλήρη συμπαράσταση στα μέτρα και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν όλες οι κλαδικές συντεχνίες στους επηρεαζόμενους οργανισμούς και δηλώνει ετοιμότητα για σύμπηξη ισχυρού πανσυνδιαλιστικού και κοινωνικού μετώπου για αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα κρατικής και δημόσιας περιουσίας σε καραδοκούντα κερδοσκοπικά κεφάλαια και ξένους επενδυτές.

Διαβάστε Επίσης