Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΤρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη αποφάσισαν οι συντεχνίες της Cyta

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη αποφάσισαν οι συντεχνίες της Cyta

-

2014

Τρίωρη στάση εργασίας έξω από το Προεδρικό την Πέμπτη, την ώρα που θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο ενώπιον του οποίου θα τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, αποφάσισαν οι συντεχνίες της Cyta σε πρωινή τους συνεδρία.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκο Τρυφωνίδη, οι συντεχνίες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τα μέτρα με 24ωρη απεργία την Παρασκευή, σε περίπτωση που το Υπουργικό εγκρίνει το νομοσχέδιο ως έχει.

Σε δηλώσεις του, ο Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις δεν περιέχει πρόνοιες για τη διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς. Παράλληλα, ικανοποιεί «μερικώς» το αίτημα των συντεχνιών για διαβούλευση, όμως και σε αυτό το σημείο είναι «αόριστο».

Σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνίδη, τα αιτήματα των συντεχνιών της Cyta αφορούν τη θεσμοθέτηση του διαλόγου, «που δεν υπάρχει», τη διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με την όποια λύση, ενώ αντιτίθενται και στην πρόνοια του νομοσχεδίου βάσει της οποίας οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση θα συντελείται ύστερα από διατάγματα του Υπουργικού και θεωρούν ότι τον τελικό λόγο πρέπει να έχει η Βουλή.

Ο κ. Τρυφωνίδης είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός με τις συντεχνίες των άλλων ημικρατικών οργανισμών που οδεύουν προς αποκρατικοποίηση.

Διαβάστε Επίσης