Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνει ο Γ. Λουκαΐδης

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνει ο Γ. Λουκαΐδης

-

12 Φεβρουάριος 2014

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, διαμηνύει ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το επικαιροποιημένο μνημόνιο, «με τις ευλογίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της Τρόικας, έχει συμπεριλάβει ένα ωμό εκβιασμό για μη παραχώρηση της επόμενης δόσης αν προηγουμένως δεν υιοθετηθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο που προβλέπει το ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών μέσω κυβερνητικών διαταγμάτων».

Το ΑΚΕΛ, όπως είπε, για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την επιβολή του νεοφιλελεύθερου παραλογισμού των κυβερνώντων και της Τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Ούτε ποτέ ασφαλώς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην επέκταση της αυταρχικής πραχτικής των κυβερνώντων για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μέσω διαταγμάτων, που παραπέμπει σε αυτοκρατορικού τύπου φιρμάνια του μεσαίωνα», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, «έστω και μετά από ένα χρόνο συνειδητής αποφυγής του κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου και απροθυμίας αναζήτησης άλλων πιθανών εναλλακτικών λύσεων, να αναθεωρήσει τη στάση της και τη δογματική προσκόλληση της στην εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, στα οποία θα παραδώσουν το δημόσιο πλούτο. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει η ρεαλιστική δυνατότητα συλλογικής διαμόρφωσης εναλλακτικών προτάσεων και η ανάληψη εκστρατείας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και σε χώρες μέλη της Ε.Ε. ώστε να αποτρέψουμε την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης