Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνησυχίες ΠΙΣ για διαφημίσεις 'θαυματουργών θεραπειών'

Ανησυχίες ΠΙΣ για διαφημίσεις ‘θαυματουργών θεραπειών’

-

width=”344″/>Ανησυχίες εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος για διαφημίσεις που αναφέρονται σε «Υπέρ-μηχανήματα» και «θαυματουργές θεραπείες» και κρούει το κώδωνα του κινδύνου, συστήνοντας προσοχή στο κοινό.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (Σ.Ι.Σ), εξέτασε για πολλοστή φορά “τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα παρουσίας στα ΜΜΕ υπερμηχανημάτων, τα οποία υπόσχονται πλήρη διάγνωση και πρωτοπόρα θεραπεία και σε κάποιες περιπτώσεις αποθεραπεία ακόμη και σοβαρών και προχωρημένων ασθενειών, που δεν έχουν σχέση με τις αναγνωρισμένες ιατρικές μεθόδους και πρακτικές”.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι έγινε συζήτηση για το θέμα κατά τη διάρκεια διήμερης συνεδρίας του Σώματος που διεξήχθη στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Το Σ.Ι.Σ αποφάσισε όπως στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ιατρικοί λειτουργοί να διεξάγεται έρευνα και να λαμβάνονται τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα “αν διαπιστωθεί και φυσικά τεκμηριωθεί περίπτωση παράβασης του Κώδικα της Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας”.

“Αναφορικά με τις περιπτώσεις που η χρήση τέτοιων «υπερμηχανημάτων» γίνεται από μη εγγεγραμμένους ιατρούς, θα προχωρούμε σε καταγγελία στην Αστυνομία για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης ο ΠΙΣ αναφέρει ότι θα ζητηθεί συνάντηση με την Ένωση Συντακτών Κύπρου, “για να συνεργαστούμε στην πάταξη αυτού του επικίνδυνου και παρανόμου φαινομένου στο μέγιστο δυνατό βαθμό”.

“Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί την παραπληροφόρηση των ασθενών και την εκμετάλλευση του πόνου των συνανθρώπων μας με στόχο το οικονομικό όφελος, ως πράξη ανήθικη, επικίνδυνη, ανέντιμη και φυσικά παράνομη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης