Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΔιεθνές βραβείο για τον Kυπριακό Ανθρωπιστικό Σύνδεσμο για Παιδιά ‘Cans For Kids’

Διεθνές βραβείο για τον Kυπριακό Ανθρωπιστικό Σύνδεσμο για Παιδιά ‘Cans For Kids’

-

06 Φεβρουάριος 2014

Σε μια λαμπερή τελετή χθες το βράδυ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ο Kυπριακός Ανθρωπιστικός Σύνδεσμος για Παιδιά ‘CansForKids’ τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο EnergyGlobe στην κατηγορία ” Νεολαία “, σε αναγνώριση του έργου του για την προώθηση του εθελοντισμού στην Κύπρο, καθώς και τη συμβολή του στη προσπάθεια βελτίωσης της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά της Κύπρου.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά απο την Αυστριακή Κρατική Τηλεόραση ORF, και την παρακολούθησαν εκατομύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ηΑντιπρόεδρος του CansForKids Ρόζη Χαραλάμπους είπε ότι είναι μια τεράστια τιμή για την Κύπρο και υποσχέθηκε οτι το CansForKids θα προσπαθήσει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες του και να εργαστεί όχι μόνο για την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και για να παρακινήσει ακόμη περισσότερους νέους και νέες να διαδραματίσουν ενεργότερο ρόλο στην κοινωνία με την εθελοντική τους προσφορά.

Τα διεθνή βραβεία EnergyGlobe ιδρύθηκαν το 1999 από τον Aυστριακό Ενεργειακό πρωτοπόρο WolfgangNeumann, είναι τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά βραβεία και θεωρούνται απο την Παγκόσμια κοινότητα σαν τα βραβεία Oscar για το περιβάλλον. Στόχος των βραβείων είναι να παρουσιάσει την επιτυχία βιώσιμων περιβαλλοντικών προγγραμάτων στο ευρύ κοινό γιατί « πολλά από τα περιβαλλοντικά μας προβλήματα μπορούν να έχουν καλές και εφικτές λύσεις ” .

Το Ίδρυμα EnergyGlobe επέλεξε 16 τέτοια προγράμματα από όλες τις ηπείρους, ανάμεσα σε περισσότερες από 1000 συμμετοχές. Αυτά κυμαίνονται από απλές πρωτοβουλίες για την προσεκτική χρήση των φυσικών μας πόρων, καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας για την ενεργειακή απόδοση, την έξυπνη και συνετή χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προγράμματα που αφορούν την εμπλοκή και ενθάρυνση των νέων στα κοινά. Απονέμει ετήσια βραβεία σε πέντε κατηγορίες. Νερό, Φωτιά, Αέρας, Γη και Νεολαία.

ToCansForKids ιδρύθηκε το 1990 και έχει οδηγήσει την Κύπρο στο δρόμο για την ανακύκλωση. Είναι η μόνη εθελοντική οργάνωση, αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, που συλλέγει τα ανακυκλώσιμα υλικά , όχι μόνο από τα αστικά κέντρα, αλλά και από απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές, και ενθαρρύνει ενεργά τη συμμετοχή των σχολείων και των νέων ανθρώπων σ’ένα αειφόρο τρόπο ζωής.

Με τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τις δραστηριότητές του ο Σύνδεσμος έχει μέχρι σήμερα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό αξίας άνω των € 260.000 σε παιδιατρικούς θαλάμους του Μακάριου Νοσοκομείου.

Διαβάστε Επίσης