Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΘέμα θέτει η ΕΔΕΚ για δαπάνη συναυλιών για τα 40χρονα της εισβολής

Θέμα θέτει η ΕΔΕΚ για δαπάνη συναυλιών για τα 40χρονα της εισβολής

-

31 Ιανουάριος 2014

Η βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλλα Μαυρονικόλα κατέθεσε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ερώτηση με την οποία ζητεί από την Κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσο αληθεύουν πληροφορίες και δημοσιεύματα για διοργάνωση συναυλιών με δαπάνη 400 χιλιάδων ευρώ με αφορμή την θλιβερή επέτειο 40 χρόνων τουρκικής στρατιωτικής κατοχής.

Σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, η κ. Μαυρονικόλα είπε πως ασφαλώς θα πρέπει να καταδικάσουμε το δίδυμο έγκλημα που επισώρευσε στην πατρίδα μας δεινά τα οποία ακόμα παραμένουν άλυτα και ταλαιπωρούν μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι, πρόσφυγες μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες.

“Γι ΄ αυτό ως ΕΔΕΚ πιστεύουμε ότι η καταδίκη του επί 40 χρόνια τουρκικού εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου δεν μπορεί να γίνεται με πολυδάπανες εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν τα αισθήματα του λαού μας, ο οποίος βιώνει συνθήκες λιτότητας, φτώχειας και κοινωνικής δυστυχίας. Εκείνο που οι πολίτες αναμένουν από την Κυβέρνηση είναι να ενταθούν οι προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος”, πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης