Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΝομικές διαδικασίες εναντίον του Υπουργείου Παιδείας από Δήμο Μέσα Γειτονιάς

Νομικές διαδικασίες εναντίον του Υπουργείου Παιδείας από Δήμο Μέσα Γειτονιάς

-

2014

Νομικές διαδικασίες εναντίον του Υπουργείου Παιδείας έχει κινήσει ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ο οποίος αξιώνει χρηματικό ποσό που έχει συσσωρευτεί, ύψους ενάμιση περίπου εκατομμυρίου ευρώ, από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο για δυο σχεδόν δεκαετίες δεν εκπλήρωνε στο ακέραιο την υποχρέωση του να  καταβάλλει υπό μορφή ετήσιας επιχορήγησης προς το Δήμο, το έλλειμμα που προέκυπτε από τους ελεγμένους λογαριασμούς του Νηπιοπαιδοκομικού Σταθμού Γ.Ν. Καλογερόπουλου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Δήμος, αλλά και το ΔΣ του Ιδρύματος αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες εναντίον του Υπουργείου Παιδείας, όμως όπως ανέφερε, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία θετική εξέλιξη στις εκκλήσεις του προς τους τέως και νυν Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για καταβολή του οφειλόμενου ποσού, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος ν` αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο που ν` αδυνατεί να καταβάλει ακόμη και τους μισθούς του προσωπικού.

Λόγω του μεγάλου ποσού που έχει συγκεντρωθεί, το θέμα ανέλαβε να διαχειριστεί το Υπουργείο Οικονομικών και για το σκοπό αυτό ο κ. Αντωνίου απέστειλε, την περασμένη εβδομάδα, επιστολή προς τον Υπουργό Χάρη Γεωργιάδη, στον οποίο τον ενημερώνει για την παρούσα κατάσταση και ζητά όπως διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ τους το συντομότερο δυνατό.

Να αναφερθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ίδρυμα Γ.Ν. Καλογερόπουλου, υπέγραψαν το 1991 συμφωνία, μέσα από την οποία το Κράτος και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, είχε την υποχρέωση να καταβάλλει υπό μορφή ετήσιας επιχορήγησης προς τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς, ως διαχειριστή, το έλλειμμα που θα προέκυπτε από τους ελεγμένους λογαριασμούς του Νηπιοπαιδοκομικού Σταθμού Γ.Ν. Καλογερόπουλου.  Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς, από το 1996 το Υπουργείο κατέβαλλε μόνο μέρος του ελλείμματος με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί η οφειλή του 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Δώρος Αντωνίου εξέφρασε την ελπίδα όπως αυτή τη φορά υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους αρμοδίους και εξευρεθεί ένας τρόπος σταδιακής αποπληρωμής του ποσού, αφού όπως τόνισε, από το ποσό αυτό μπορεί να εξαρτάται ακόμα και η ίδια επιβίωση του Δήμου, ο οποίος διέρχεται δύσκολους οικονομικά καιρούς. 

Διαβάστε Επίσης